Foci

Nagyon megszökött a Liverpool, tart még a Solskjaer-mágia

A Liverpool és a Tottenham lett a Premier League karácsonyi fordulójának nyertese. A Liverpool nem hagyott sok esélyt a Newcastle-nak, a horvát védő, Dejan Lovren nyitotta a gólok sorát egy szöglet utáni felsősarkos bombával, aztán Mohamed Szalah harcolt ki és lőtt be egy büntetőt. A hajrában még Xherdan Shaqiri lőtt egy üres kapus gólt, majd Fabinho fejelt egy szöglet után, így kiütés lett a vége.

A forduló előtt a Manchester City volt a Pool legközelebbi riválisa, de azóta változott a helyzet. A City ugyanis megtorpant és a Crystal Palace után a Leicestertől is kikapott. Pedig Bernardo Silva góljánál még minden szépnek tűnt, de öt perccel később Marc Albrighton fejesével egyenlített a Leicester, majd az utolsó tíz perc kezdetén Ricardo Pereira egy szöglet utáni szenzációs gólt akasztott a jobb felsőbe.

A manchesteriek így hat pontra vannak a Liverpooltól, a Tottenham viszont csak ötre. A Spurs az Everton elleni 6-2-es siker után ezúttal a Bournemouth kárára gálázott, a vége 5-0 lett.

A koreai Szong Hung Min ismét duplázott, és a kulcsemberek közül rajta kívül Harry Kane és Christian Eriksen is betalált. Az összefoglalóból főleg a negyedik és az ötödik gólt ajánljuk, nem gyenge Kane kapáslövése, ahogy az sem, ahogy megy a pókfoci az ötödik találat előtt.

A Manchester United tényleg felszabadult José Mourinho távozása után, legalábbis erre utal, hogy Ole Gunnar Solskjaerral a második meccset is megnyerte a csapat, és a portugál menedzserrel többször is civakodó Paul Pogba duplázni tudott a Huddersfield elleni 3-1-es siker alkalmával.

Az Everton a Burnley otthonában aratott látványos diadalt, az 5-1-es siker hőse a balhátvéd Lucas Digne volt, aki duplázni tudott. Az Everton lett az angol élvonal első csapata, amely 7000 gólig jutott.

Premier League, 19. forduló:

Burnley – Everton 1-5 (1-3)
Crystal Palace – Cardiff City 0-0
Leicester City – Manchester City 2-1 (1-1)
Liverpool – Newcastle United 4-0 (1-0)
Manchester United – Huddersfield Town 3-1 (1-0)
Tottenham Hotspur – Bournemouth 5-0 (3-0)
Fulham – Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-0)
Brighton – Arsenal 1-1 (1-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik