Foci

Az ellenfél edzője dicsérte a cserekapusból hőssé váló Bogdánt

Bogdán Ádám a kispadon kezdte a skót labdarúgó-bajnokságban játszott Hibernian-Rangers meccset, de már az első negyedóra végén be kellett állnia, mert az izraeli Ofir Marciano megsérült.

Elképzelhetjük, mennyire hálás hidegen beállni egy éles meccsbe: nagyjából semennyire, de Bogdán kiválóan megoldotta a feladatot, hiszen a Hibs 0-0-val zárta a meccset a jóval esélyesebb Rangers ellen.

Abban, hogy nem kaptak gólt a hazaiak, hatalmas szerepe volt Bogdánnak, aki 4-5 komoly bravúrt is bemutatott, és a lefújás után nem győzte őt dicsérni – az ellenfél edzője, bizonyos Steven Gerrard.

“Egyértelműen könyörtelenebbnek kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, és jobban ki kell használnunk a helyzeteket.

De van az a helyzet, amikor az ember csak felteszi a kezét, és azt mondja, az ellenfél cserekapusa négy vagy öt alkalommal is góltól mentette meg a csapatát. Tudom, hogy Ádám a Liverpool játékosa, de nem igazán ismertem őt, most azonban ihletett formában védett, és ő az oka annak, hogy nem egy nagyszerű győztes meccs után értékelek”

– nyilatkozta Gerrard, a Liverpool korábbi ikonja.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Rangers második a tabellán, egypontos hátránnyal a városi rivális Celtic mögött, amely egy meccsel kevesebbet játszott. A Hibernian a nyolcadik helyen áll, de csak egy győzelemnyire van az ötödik Heartstól.

Bogdán sokáig első számú kapusnak számított, aztán a St. Mirren ellen kapott egy félpályás gólt és meg is sérült, így Marciano került be, aki jól védett, és ezáltal bent ragadt a kapuban.

A magyar kapus lelkének most minden bizonnyal nagyon jót tett, hogy a váratlanul kapott lehetőséggel élni tudott, és ismét a bravúrjai miatt írnak róla.

Ráadásul nemcsak a Hibernian-drukkereknek szerzett örömet, hanem 100 gyereknek is, akik a Bogdán segítségével összegyűjtött adomány által jutottak karácsonyi ajándékhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik