Foci

Nagy mázlival könnyű csoportba is kerülhetünk az Eb-selejtezőn

December másodikán Dublinban sorsolják az Európa-bajnoki selejtezők csoportjait, a ceremóniát a magyar válogatott a negyedik kalapból várja.

Képes-e csodát tenni a válogatott a negyedik kalapból indulva?
Ez lesz az Eb-selejtezők nagy kérdése. Nem indulunk túl jó pozícióból.

A kalapok a Nemzetek Ligája végeredménye alapján alakultak ki, és a következőképpen néznek ki:

1. kalap: Portugália, Svájc, Hollandia, Anglia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Lengyelország.
2. kalap: Németország, Izland, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország.
3. kalap: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Bulgária, Izrael.
4. kalap: MAGYARORSZÁG, Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Grúzia.
5. kalap: Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova, Gibraltár, Feröer.
6. kalap: Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino.

Csoportonként az első két helyezett jut tovább, vagyis  nagy valószínűség szerint őrült nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak. A kalapokat látva már el is kezdhetjük összerakni azt a csoportot, amely a legjobb esélyekkel kecsegtetne: egy Lengyelország, Ausztria, Bulgária, Gibraltár négyes esetén például minden okunk meglenne reménykedni.

Viszont ha az első két kalapból megkapjuk a franciákat és a németeket, akkor onnantól nagyjából le is lehet mondani a továbbjutásról, bármennyire is szurkolunk a válogatottnak és tiszteljük Marco Rossit.

December másodikáig lehet számolgatni, hogy kit szeretnénk, kit lenne jól elkerülni, aztán ha meglesz a csoport, akkor ismét el lehet kezdeni matekozni. Abban úgyis jók vagyunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik