Foci

EL: a Vidi ellenfelének edzője cudar gyenge magyarázattal állt elő

Razvan Lucescunak csak annyit üzenünk: böngéssze át a fontosabb statisztikákat és nézzen fel az eredményjelzőre.

Az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában a Vidi egy pazar baloldali akció végén, a belső védő Vinicius gólpasszát – a meccs után maga sem tudja mikor tett utoljára ilyet – követő gyönyörű Milanov fejesgóllal 1-0-ra legyőzte a görög PAOK-ot a budapesti Groupama Arénában.

Az 50. percben szerzett hazai találat után ugyan többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, komolyabb helyzet mégis a kontrázó Vidi előtt alakult. Mondhatni sima meccs volt, teljes megérdemelt győzelmet ünnepelhetett a magyar csapat a görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK ellen.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak.

A sorsolás óta többször elmondtam, eredményesek akarunk lenni és nem dekorációnak vagyunk itt. Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában. Nehéz a PAOK ellen úgy lehozni két meccset, hogy az ellenfélnek szinte egyetlen igazi helyzete sincs, márpedig a Vidinek ez sikerült

– mondta Nikolics, aki hozzátette, ma este megisznak egy-két sört.

A görögök román edzője szerint mindkét találkozón óriás különbség volt a két csapat között, mert ők megpróbáltak futballozni, míg ellenfelük “csak előrerúgta a labdát és ebből talált gólokkal nyert”. Meglehet, Razvan Lucescu más meccset nézett, ahogy mondani szokás, „háttal ült a tévének”. Tény ugyan, hogy a Vidi tudatosan átengedte a területet, 70:30 volt a labdabirtoklás a PAOk javára, ellenben a lényeges mutatók szempontjából felülmúlta ellenfelét.

Elég ha csak annyit mondunk a Vidi a nyert párharcok számát tekintve felülmúlta az ellenfelét, továbbá míg a görög csapat kilenc próbálkozásából egyetlen alkalommal sem találta el Kovácsik Ádám kapuját, míg a Vidi hatból kétszer is.

Meg egyébként is elég felnézni az eredményjelzőre.

Lucescu  a magyarázkodása végén elismerte, hogy a két meccsen egyszer sem tudták feltörni a Vidi védelmét és a magyarok minden próbálkozásukat “megfojtották”, de folyton hangsúlyozta: a futball néha nem igazságos, mert lehet, hogy a jövőben a Vidi ellen hatból hat mérkőzést nyernének. Lehet, de a tény ezzel szemben az, kettőből kétszer kikaptak úgy, hogy még gólt sem rúgtak.

(Nyitókép: MTI, Ilyés Tibor)

Európa Liga, L csoport, 4. forduló:

Vidi – PAOK 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 19 800 néző
v.: Palabiyik (török)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 60.), Huszti (Kovács I., 66.) – M. Scepovic (Hodzic, 77.).
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov, Wernbloom – Limniosz (Biseswar, 60.), el-Kaddouri (Akpom, 63.), Léo Jabá (Varda, 71.) – Prijovic.
gól: Milanov (50.)
sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (60.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kaddouri (46.),  Sahov (82.)

A csoport másik mérkőzésén:
BATE Boriszov (fehérorosz) – Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gól: Giroud (52.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 12 pont, 2. Vidi FC 6, 3. PAOK 3 (4-5), 4. BATE Boriszov 3 (4-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik