Élő Foci

Gyönyörű fejessel verte a PAOK-ot, továbbjutó helyen áll a Vidi

Az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában a Vidi a PAOK-ot fogadta, amelyet Görögországban 2-0-ra sikerült legyőzni. A fehérváriak akkor magyar csapattól ritkán látható szervezett játékot mutattak be, és Marko Nikolic nem is változtatott a győztes csapaton, kollégája, Razvan Lucescu viszont három helyen is cserélt, bekerült például a szerb válogatottal a vébén szereplő Prijovic.

Az első félidőről nem kell sokat írni, mert gyakorlatilag semmi nem történt, a két csapat egyetlen alkalommal sem találta el a kaput. A második félidőt viszont nagyon jól kezdte a magyar csapat, és egy labdaszerzés után a belső védő Vinícius balszélsőként tündökölt, majd beadását Milanov gyönyörűen fejelte a jobb felsőbe.

A PAOK lassan ébredezett a sokkból, csak az utolsó tíz percben tudta odaszegezni a kapujához a Vidit, de igazán nagy helyzete egyszer sem volt, Wernbloom 18 méteres lövése volt a legkomolyabb lehetőség, ami nem sokkal suhant el a jobb alsó mellett.

A görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK hasonlóan impotens játékot mutatott be, mint saját pályáján, de felfoghatjuk úgy is, hogy a Vidi védekezett kiválóan. A győzelem azt jelenti, hogy a Vidi már a második helyen áll a csoportban, előnye három pont a PAOK, BATE páros előtt.

Európa Liga, L csoport, 4. forduló:

Vidi – PAOK 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 19 800 néző
v.: Palabiyik (török)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 60.), Huszti (Kovács I., 66.) – M. Scepovic (Hodzic, 77.).
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov, Wernbloom – Limniosz (Biseswar, 60.), el-Kaddouri (Akpom, 63.), Léo Jabá (Varda, 71.) – Prijovic.
gól: Milanov (50.)
sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (60.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kaddouri (46.),  Sahov (82.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
BATE Boriszov (fehérorosz) – Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gól: Giroud (52.)

 

Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 12 pont, 2. Vidi FC 6, 3. PAOK 3 (4-5), 4. BATE Boriszov 3 (4-8)

Gyönyörű fejessel és hősies védekezéssel született meg az újabb Vidi-bravúr

A Vidi-PAOK első félidejéről nem kell sokat írni, mert gyakorlatilag semmi nem történt. A második félidőt viszont nagyon jól kezdte a magyar csapat, és egy labdaszerzés után a belső védő Vinícius balszélsőként tündökölt, majd beadását Milanov gyönyörűen fejelte a jobb felsőbe. A PAOK hasonlóan impotens játékot mutatott be, mint saját pályáján, de felfoghatjuk úgy is, hogy a Vidi védekezett kiválóan. A győzelem azt jelenti, hogy a Vidi már a második helyen áll a csoportban, előnye három pont a PAOK, BATE páros előtt.

Vége! Megcsinálta a Vidi!

Az utolsó negyedórában hősiesen védekezett a fehérvári csapat, de megérte, mert 1-0-ra győzött, és ezzel 6 pontja van két körrel a vége előtt, és a második helyre került a csoportban.

Ollózva próbálta meg

Léo Matos igazi brazilos megoldást választott, de a labda elkerülte egy méterrel a Vidi kapuját.

Két komoly PAOK-lehetőség

Előbb strandon látható fejelgetés után Wernbloom lőtt a jobb sarok mellé, majd Varela fejelt pontatlanul, igaz, a partjelző már lest jelzett.

A Chelsea megoldotta a kötelezőt

Giroud góljával nyert a BATE otthonában, így 12 pontja van, míg a fehéroroszoknak maradt a 3. Na de mennyi lesz a Vidinek???

Ez most meleg volt!

Biseswar tette középre a labdát, de középen óriásit mentett az egyik fehérvári védő. Ezt megúsztuk!

De jó kis lövés volt!

Egy kontra végén Nikolov 20 méterről lőtt, Paszhalakiszt meg is lepte a szitáló labda, de végül üggyel-bajjal hárított.

Stopira kemény fickó

Tényleg csúnya volt az ütközés, de pár perc ápolás után ismét játékra jelentkezett.

Huszti le, Kovács be

Szerkezetet nem kell váltani a Vidinek, hiszen támadó középpályás jött a hasonló felfogású Huszti helyére.

Sárga és csere

A most érkezett Nikolov szedett be gyorsan egy sárgát. Aztán cseréltek a görögök, az afrofrizurás Biseswar érkezett Limniosz helyére.

Lejött a gólszerző

Milanov lehet, hogy megsérült, úgyhogy lejött, a helyén Nikolov folytatja.

Megint Milanov

A bolgár légiós nagy kedvvel játszik, a gólja pedig még inkább felpörgette. Ezúttal 18 méterről lőtt, de ez a lövés kicsit lecsúszott, így kirúgás következett.

Micsoda fejessel vezet a Vidi!

Scepovic beadását még hatástalanította a PAOK-védelem, majd a félpályánál Vinícius szerzett labdát, aki Pátkaival kényszerítőzött, és beadását Milanov a levegőben úszva fejelt a jobb felsőbe. Gyönyörű jelenet volt!

Jé, elkezdtek focizni!

A Vidi négy perc alatt több veszélyes támadást vezetett, mint az első félidőben.

0 kapuralövés az első félidőben

Ehhez a statisztikához nem kell sok kommentár. Ráadásul ez a két csapat összesített mérlege. A PAOK háromszor, a Vidi kétszer próbálkozott. A labdabirtoklás a fehlrváriak nyerték eddig (56-44 százalék).

Vége az első félidőnek

Ne kerteljünk, brutálisan rossz meccs, de a Vidi ugyanazt játssza, mint idegenben, a PAOK pedig szerencsére ugyanolyan impotens. Azért jöjjenek vissza a második félidőre!

Végre Vidi-lövések!

Mindkétszer Milanov próbálkozott, előbb Varelát találta telibe, majd Nego forgolódott, de végül ismét a bolgár középpályás elé került a labda, aki ezúttal nagy erővel a kapu fölé bikázott.

Még 2 perc

Ennyi a hosszabbítás az első félidőben.

Olvasói sztorik