Foci

Pátkai: Ez nehezebb volt, mert csak egy góllal nyertünk

A Vidi edzője, Marko Nikolic és a játékosok is elégedetten nyilatkoztak a PAOK legyőzése után.

A szerb edző azt emelte ki, hogy csapata ismét szervezetten játszott, és nem is emlékszik nagy görög ziccerre.

Gyönyörű fejessel verte a PAOK-ot, továbbjutó helyen áll a Vidi
A magyar bajnok oda-vissza lenullázta a görög bajnokságot veretlenül vezető ellenfelét.

Szóba került a következő EL-meccs, amelyet a fehérorosz BATE Boriszov otthonában vív majd a Vidi, de Nikolic többször is hangsúlyozta, hogy egyelőre a vasárnapi, Mezőkövesd ellen meccsre koncentrálnak.

Amikor pedig a Sport TV riportere arról kérdezte, hogyan ünnepelnek majd, azt felelte, megisznak az este egy-két sört.

Pátkai Máté, a csapat középpályása szerepet vállalt a győztes gólban, ő ugratta ki a gólpasszt adó Stopirát, aki belső védő létére úgy tört előre a bal oldalon, mint egy csatár. Pátkai megemlítette, hogy nagyon sokat kellett gürizniük a meccsen, de ez nem újdonság, mert az EL-ben mindig ez a módi. Aztán félig viccesen megjegyezte, a mostani meccs azért volt nehezebb, mert most csak egy góllal nyertek, míg idegenben kettővel.

“Mindenki olyan elánnal ment bele a meccsbe, hogy nem lehetett más a vége. Felkészültünk arra, hogy támadni fognak, és nyerni akarnak majd, de úgy össze volt rakva a védelem, hogy nem igazán jutottak komoly gólszerzési lehetőséghez. Rengetegszer ívelték fel a labdát, ezeket viszont a védőink remekül hatástalanították.

Nem véletlenül mondta Marko Nikolic, hogy nem turistának jöttünk Európába, ezt az elmúlt két meccsen is bizonyítottuk. Ez még nem jelenti azt, hogy tovább fogunk jutni, két nehéz meccs vár ránk, de a saját kezünkben van a sorsunk, és ez nagy dolog”

– mondta Pátkai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik