Foci

Több ezren énekeltek a Leicester stadionjánál a klubtulajdonosra emlékezve

Kedden este több ezer szurkoló látogatott el a Leicester City stadionjához, ám nem a Southampton elleni Ligakupa-mérkőzés miatt (melyet elhalasztottak), hanem hogy megemlékezzen Vichai Srivaddhanaprabháról.

A thai milliárdos 2010-ben lett a klub tulajdonosa, kifizette a csapat adósságait, az élvonalba, majd bajnoki címhez és Bajnokok Ligája-főtáblához segítette a Leicestert. Vichai Srivaddhanaprabha helikoptere szombaton, a West Ham United elleni bajnokit követően emelkedett az égbe, a levegőben megállt a stabilizálásért felelős rotor, a gép pedig a stadion melletti parkolóba csapódott. A helikopter öt utasa életét vesztette.

Meghalt az ember, aki egy egész várost tanított meg álmodni
A Leicester City thaiföldi tulajdonosa olyan magasságokba emelte a klubot, ahol korábban sosem járt. Az egész angol futballvilág gyászolja.

A stadionhoz kilátogató szurkolók azt énekelték Srivaddhanaprabhára emlékezve, hogy

Anglia bajnokai, miattad énekeljük ezt!

Vichai Srivaddhanaprabha nem csak a csapaton, a városon is segített. Azt tervezik a klubnál, hogy róla nevezzék el leicesteri stadiont. A csapat a korábbi tervekkel ellentétben szombaton, a Cardiff elleni bajnokin már pályára lép.

Nyitókép: Paul ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik