Foci

Hősként írnak a Leicester City helikopterpilótájáról

Felfoghatatlan tragédia rázta meg a labdarúgóvilágot. A Leicester City tulajdonosát, Vichai Srivaddhanaprabhát szállító helikopter szombaton, a csapat West Ham United elleni bajnokiját (1-1) követően csapódott a stadion melletti parkolóba. A klub később hivatalosan is megerősítette, hogy a thai üzletember is életét vesztette, valamint a helikopter további két utasa (Nursara Suknamai és Kaveporn Punpare), a pilóta, Eric Swaffer, és a másodpilóta, Izabela Roza Lechowicz is.

A Leicester tulajdonosa is meghalt a helikopter-balesetben
A klub hivatalos közleményben erősítette meg a tragikus hírt.

Továbbra sem tudni, mi okozta a balesetet, de a Telegraph arról ír a szemtanúk elmondása alapján, hogy a helikopter stabilizáló hátsó rotorja állhatott le, a gép pedig pörögni kezdett és ezután csapódott a földbe.

Swaffer egy még nagyobb tragédiát előzött meg azzal, hogy a parkoló üres részére irányította a gépet, amely így nem a hazatartó szurkolókra zuhant.

Vichai Srivaddhanaprabha 2010-ben lett a Leicester City tulajdonosa, amelyet a másodosztályból az élvonalba segített, 2016-ban pedig a modern futball történetének legnagyobb meglepetését okozva a City megnyerte az angol bajnokságot.

A helikopter indulása még látszott a BT Sports közvetítésében, a baleset már nem:

A csapat játékosai, valamint a többi klub is jelezte már részvétét a család felé. Kasper Schmeichel, a City kapusa hosszú közleményben mondott köszönetet a tulajdonosnak, amiért olyan magasságokba juthatott el karrierje során, melyekről korábban csak álmodott.

A klub jelezte, hogy a következő két mérkőzést elhalasztják.

Nyitókép: Paul ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik