Foci

Felsősarkos góllal jött Ancelotti első győzelme a Napolival

Az olasz bajnoki szezon egyik legnagyobb kérdése az, hogy vajon a Napoli, immár Carlo Ancelottival a kispadján le tudja-e taszítani a trónról a Juventust. Természetesen a választ nem most fogjuk megkapni, mindenesetre a nápolyiak fontos győzelemmel kezdték az idényt, ugyanis a Lazio otthonában nyertek 2-1-re.

Az előző bajnokság társgólkirálya, Immobile a 25. percben juttatta előnyhöz a rómaiakat, majd a félidő hajrájában betalált ugyan a Napoli, de egy szabálytalanság miatt a videóbírózást követően érvénytelenítették a találatot. Milik így is kiharcolta az egyenlítést még a szünet előtt, hogy aztán Insigne az 59. percben, egy gyönyörű lövéssel már a vendégeket juttassa előnyhöz. A Lazio erejéből már csak egy kapufára futotta.

A győztes gól:

A szezon első mérkőzésén a címvédő Juventus nagy nehezen, de győzni tudott a Chievo vendégeként. Ez volt Cristiano Ronaldo első tétmeccse a Juvéban, végig játszott, de gólt nem szerzett.

Eredmény – Serie A, 1. forduló

 Lazio-Napoli 1-2 (1-1)

A genovai hídomlás miatt elhalasztott Sampdoria-Fiorentina mérkőzést szeptember 19-én, az AC Milan-Genoa találkozót október 31-én pótolják.

Nyitókép: Filippo MONTEFORTE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik