Foci

Őrült meccsen mutatkozott be Ronaldo a Juvéban

Eljött a várva várt nap, a Real Madridtól a nyáron érkező Cristiano Ronaldo tétmeccsen is bemutatkozott a Juventusban. A legutóbbi hét szezonban bajnok torinói csapat a Chievo otthonában lépett pályára, minden adva volt a Juve-ünnephez. Ronaldo kezdett és végig a pályán volt a meccsen.

Ennél jobb dolog nem is történhetett volna a megtépázott olasz focival
Tele vagyunk kérdésekkel a Serie A rajtja előtt: hány gólig jut Ronaldo? Ki tud a legközelebb kerülni a Juvéhoz? Megbukik-e Ancelotti Nápolyban? Megy-e majd a Milanban a fontos meccseken Higuaínnak?

Három perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek már vezettek, Chiellini visszafejelt labdáját Khedira lőtte a kapuba. Hiába játszott azonban óriási fölényben a Juventus, nem tudott újabb gólt szerezni, cserébe a Chievo még az első félidőben kiegyenlített, majd a második játékrész elején Giaccherini kiharcolt és értékesített egy tizenegyest, az 54. percben így már 2-1 volt az állás.

Ezután két Ronaldo-helyzet következett, de egyikből sem lett gól, Sorrentino védett mindkétszer, a hazai kapusnak az egész meccsen több fontos mentése volt. A 75. percben egyenlített ki a Juventus, eleinte a visszatérő Bonuccinak írták be a gólt, de a labda Baniról pattant a saját kapujába.

A rendes játékidő végén volt egy kis dráma: Mandzukic gólt szerzett, azonban a videóbírózás után a játékvezető elvette a találatot és szabadrúgást adott a Chievónak. Csakhogy a 93. percben így is megnyerte a meccset a Juventus: Alex Sandro lövetett gólt Bernarderschivel.

Az összefoglaló:

Ronaldo a várakozásoknak megfelelően aktív volt első olasz bajnokijn, meg is voltak a lehetőségei az első Serie A-s góljához, de erre még várni kell.

Eredmény – Serie A, 1. forduló

Chievo – Juventus 2-3 (1-1)

Gólszerzők: Stepinski (38.), Giaccherini (56. – 11-esből) illetve Khedira (3.), Bani (75.), Bernardeschi (90+3.)

Nyitókép: Alberto PIZZOLI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik