Foci

Higuaín első milanos lövéséből gól lett, de a végén a Real örülhetett

39. alkalommal rendezték meg a Real Madrid korábbi elnökéről, Santiago Bernabéuról elnevezett kupát. A Real ellenfele ezúttal a Milan volt, vagyis Európa két legeredményesebb klubja csapott össze,

hiszen a Real tizenháromszor, a Milan hétszer nyerte meg a BEK/BL-t.

A hazaiak Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Isco – Bale, Benzema, Asensio összeállításban kezdtek, míg a vendégeknél Gennaro Gattuso a Donnarumma – Caldara, Musacchio, Romagnoli, R. Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Higuaín, Borini tizenegyet küldte pályára.

Nem finomkodott a Real, egyből nekiesett a Milannak, és már a második percben gólt szerzett, amikor Carvajal beadását Benzema fejelte be közelről. Gyorsan jött a Milan válasza, a korábbi Real-játékos, Higuaín első milanos lövéséből egyből gólt szerzett.

A meccs hosszú összefoglalója:

A folytatás sem volt unalmas, Navasnak és Donnarummának is volt dolga, végül a félidő hosszabbításában Bale csapott le egy szöglet utáni lecsorgóra, és nem hibázta el a ziccert.

A második félidő inkább a Realé volt, bár Bacca beállása után a Milannak pár perc alatt három nagy helyzete is volt, de az egyiknél Cutrone egyszerűen túlcsúszott a begurított labdán, pedig az üres kapu volt már csak előtte.

A második felvonásban már mindkét edző rengeteget cserélt, és a végeredményt végül két friss erő állította be, az Interrel kacérkodó, ám végül maradó (volt az a pénz) Modric lövését Donnarumma még kivédte, de a kipattanót Mayoral befejelte.

A Real szerdán az Atlético elleni európai Szuperkupa-döntővel folytatja, a Milan augusztus 19-én a Genoa ellen kezdi a bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik