Foci

Messi már a szezon első meccsén megdönthet egy újabb rekordot

Lionel Messi azzal a céllal vágott neki a világbajnokságnak, hogy megszerzi első trófeáját az argentin felnőttválogatottal, de ez a terv hamar besült, mert a legjobb 16 között a későbbi világbajnok franciák megállították a dél-amerikaiakat.

A válogatott után Messi most már a klubjára, a Barcelonára koncentrál, amely vasárnap már tétmeccset játszik, a Sevilla elleni, immáron egymeccses spanyol Szuperkupa-döntő helyszíne a marokkói Tanger lesz.

Messi jelenleg 32 megszerzett trófeával áll a Barca örökrangsorának élén a Japánba távozó Andrés Iniestával holtversenyben.

2005 óta mindössze két olyan éve volt, amikor Messi semmit nem nyert klubjával, ellenpólusként ott a 2009-es év, amikor hat sorozatban (bajnokság, Bajnokok Ligája, Király-kupa, európai és spanyol Szuperkupa, klubvilágbajnokság) is élen zártak a katalánok.

A Barcában 637 tétmeccsen 551 gólt és 213 gólpasszt elérő Messi kilenc bajnoki címet, négy BL-t, hat Király-kupát, hét spanyol szuperkupát, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnokságot nyert eddig, így áll össze a 32 trófea. Iniesta távozásával immár Messi a csapatkapitánya a Barcának, vagyis a vasárnap siker esetén ő emelhetné magasba a serleget.

Ráadásul a Sevilla az a csapat, amely ellen a legtöbb gólt szerezte, harminchárom meccsen harmincegyet.

Hogy milyen formában várja az első tétmeccset, az persze kérdéses, mert Gerard Piquével, Jordi Albával és Sergio Busquetsszel együtt kihagyta a csapat amerikai túráját, így a felkészülési mérkőzéseken sem szerepelt.

Az előző szezonban 54 találkozón 45 gólja volt, ebből harmincnégyet jegyzett a bajnokságban

így ő lett a gólkirály és az európai Aranycipőt is begyűjtötte. 

Négy évvel ezelőtt szintén egy nagy csalódás után vágott bele az új idénybe – akkor a vb-döntőt vesztette el az argentinokkal -, és triplázás (bajnokság, BL, Király-kupa) lett a vége, most valami hasonlóban bízik ő is, és a Barca drukkerei is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik