Foci

Windecker József üzent az újpesti szurkolóknak

Rendkívül szokatlan módon vált mellőzött játékossá Windecker József az Újpest FC-nél. A középpályásnak ugyanis fél év volt hátra szerződéséből, ám ő csak akkor akart hosszabbítani, ha nem sikerül külföldre szerződnie. A klub válaszlépésként közhírré tette az ajánlat részleteit: 2 millió forintos havi fizetést, autót és lakást is kapott volna. A Magyarországon abszolút példa nélküli eljárás rossz fényt vetett a futballistára, aki ezek után már a kispadra sem ülhetett le tavasszal.

Nyáron azonban valóban skerült külföldi szerződést kötnie Windeckernek, a szabadon igazolható focistát a görög élvonalban szereplő Levadiakosz játékosa lett. A középpályás kedden billentyűzetet ragadt ennek apropóján és megüzente az Újpest szurkolóinak, hogy klub iránti hűsége fikarcnyit sem változott.

Az Újpest gyerekkoromtól fogva sokkal több volt számomra, mint egy magyar klub, és ezen nem fognak tollvonások, üzleti érdekek és tulajdonosok változtatni. Ezért búcsúzni sem szeretnék. A játékosok közül sokan a barátaim, akiknek a jövőben is teljes szívből fogok drukkolni, a szurkolók közül pedig rengetegen álltak ki mellettem jobb és rosszabb napokon is, emiatt a lila színt én soha nem leszek képes a történtekkel azonosítani, ahogy a futballt sem a pénzzel. Szeretnék köszönetet mondani minden egyes újpest szurkolónak, aki megkérdőjelezte a híreket, és csak kicsit is szkeptikus tudott maradni a lejáratásom során. Továbbá a családomnak és a barátaimnak, hogy kérésemre némán tűrték, ahogy rágalmaznak és mindvégig bíztak bennem és a döntéseimben.

– írja Windecker bejegyzésében hozzátéve, hogy alig várja a bemutatkozást a görög csapatban, hiszen számára ez a minden.

fotó: Windecker József Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik