Foci

Elkelt az Újpestről száműzött középpályás

Windecker József nem írt alá szerződéshosszabbítást az Újpest FC csapatával tavasszal, ezért a klub vezetése valósággal száműzte őt: nem került még kispadra sem, ráadásul külön cikket közölt a klub, melyben részletezik, mire mondott nemet a középpályás, hogy ezzel lejárassák.

Miért lett közellenség, pénzéhes sztárocska Windeckerből?
Duchatelet tulajdonos megadta a „kilövési engedélyt” - az újpesti közlemény háttere.

Ezek után nem csoda, hogy nem is írt alá a lilákhoz, hanem megvárta, míg lejár a szerződése július 30-án és ügynöke új csapat után nézett. A keresgélésnek ezennel vége, a Nemzeti Sport értesülései szerint Windecker a görög élvonalbeli Levadiakosznál folytatja a pályafutását.

Ezzel a megállapodással Windecker József a magyarnál jóval erősebb bajnokságban próbálhatja ki magát, hiszen a görög ligát a tizenöt legerősebb európai bajnokság között jegyzik. Ez játszott szerepet a döntésünkben

– mondta a futballista ügynöke, Panicos Makedonas a magyar lapnak.

Windecker 2016 januárjában, Győrből szerződött Újpestre, a liláknál alapemberré nőtte ki magát, nyáron már Belgiumban is volt próbajátékon, ám a Royal Antwerp nem kínált neki szerződést. Az NB I-ben 137 meccsen pályára lépő, 25 éves középpályás két évre írt alá új csapatával.

Kiemelt fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik