Foci

Gól és öngól mindkét NB I-es meccsen

A labdarúgó NB I 2. fordulójának szombati versenynapján a Mezőkövesd csapata nagyon közel volt, hogy 1-0-s sikert érjen el Debrecenben, – ezzel a bajnokság első helyére ugorva – ám az utolsó pillanatban kiegyenlítettek a hazaiak. A vendégek Stefan Drazic félpályás szólója után egy Kinyik Ákoson megpattanó labdával szereztek vezetést, ám a DVSC hátvédje a 87. percben egyenlíteni tudott, ezzel megmentve csapatát.

A Videoton-Paks mérkőzésen szintén egy gól és egy öngól alakította ki a véderedményt. Simon Ándrás szerzett vezetést, miután Kovácsik Ádám kiejtette a labdát – mivel csapattársa, Fiola Attila nekilökte Papp Kristófot – ezt pedig a Paks középpályása köszönte szépen és a hálóba passzolt.

Nem örülhetett sokáig Simon, ikertestvére,  Simon Ádám négy perccel később Tamás Krisztián balról érkező erős középre adását védhetetlenül lőtte saját csapata kapujába.

A végeredmény így mindkét mérkőzésen 1-1 lett, mivel pedig korábban a Puskás Akadémia 2-2-t játszott Diósgyőrben, szombaton csak döntetlen született az NB I-ben.

Végeredmény – NB I., 2. forduló

Debrecen – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kinyik 87. ill. Kinyik 71. (öngól)

MOL Vidi FC – Paks 1-1 (1-1)
Gólszerző: Simon 28. (öngól) ill. Simon 24.

Diósgyőr – Puskás Akadémia 2-2 (1-2)
Gólszerző: Brkovic 32., Vernes 50. ill. Diallo 12., Radó 18.
Kiállítva: Molnár 67. (Puskás Akadémia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik