Foci

Urbán Flórián szénné égette az Újpestet

A 40-szeres magyar válogatott labdarúgó ezúttal sem tett lakatot a szájára. Ezúttal korábbi csapata, az Újpest Azerbajdzsáni túrája verte ki nála a biztosítékot, még az eredmény ismerete nélkül, a 3-1-es vereség előtt.

A július 29-én 50. születésnapját ünneplő korábbi labdarúgó azon akadt ki, hogy szeretett klubja mindössze 18 játékossal utazott ki, abból is három kapus volt, de közülük kettőt nem engedtek belépni Azerbajdzsánba, lévén nem volt megfelelő vízumuk.

Urbán iutána ment, milyen feladatkörök akadnak az Újpest menedzsmentjében. Ilyeneket írt:

  • Ki az az ökör, aki technikai vezetőként nem tudja, mi a dolga… Egy ilyen malőrért a világ bármelyik csapatánál úgy elzavarnák az ilyen balfasz technikai vezetőt, hogy abba a kerületbe nem tehetné be a lábát többé, ahol a csapat stadionja van. Újpesten nem így lesz, ebben biztos vagyok…
  • Van itt szervezési vezető, neki van beosztottja, rajtuk kívül van még egy szervezési vezető. Tehát, egy munkakörre három ember, ami azt feltételezi, hogy ebből kettő az bizony ingyenélő!
  • Megtudtam, az Újpestnek van szakfordítója is! Ő vajon mit fordít? Verseket, vagy színdarabokat? Arra gondolni sem merek, hogy edzésterveket, mert a csapat vezetőedzője egy fenomén, neki nincs ilyenre szüksége.
  • Most jön a legszebb, van kertész. Amikor én Újpesten futballoztam akkor pályamunkások voltak, akiket megbecsültünk, mert rajtuk múlt, hogy milyen pályán játszunk. De kertész???? Mondjuk, focizni nem tud a csapat, lehet, hogy később virágkötőnek elmehetnek.
  • Van művészeti vezető: Virág Dániel! Asztaqrva! Neki mi a feladata??? Megtanítja a játékosoknak, hogyan kell elegánsan leszállni a 96-os buszról? Vagy hogyan kell kánkánt táncolni gólörömnél??? Másra perpillanat gondolni sem tudok.

Urbán Újpestet érintő monológja végeztével felteszi a kérdést;  Ilyen gazdag a klub, hogy eltart egy rakás ingyenélőt?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik