Foci

28 éve nem égett ekkorát a magyar klubfutball

12/2

Az első az álom, az európai futballporond első selejtezőkörében vitézkedő magyar klubcsapatok számára elérhető pontok maximális száma, míg a második a tény.

4-7

Ez pedig a négy mérkőzésen rúgott és bekapott gólok száma.

Bajnokok Ligája:

Kedden a MOL Vidi FC ért el elég gyatra játékkal döntetlent a luxemburgi bajnok otthonában (1-1).

Európa Liga:

Szerdán a Honvéd siralmas játékkal szenvedett 2-1-es vereséget Szkopjéban, míg csütörtökön a Fradi pechesen ikszelt a Maccabi Tel-Aviv ellen a Groupamában (1-1), és vele egy időben a dilettáns klubvezetés hathatós közreműködésének köszönhetően az Újpest kapott egy hármast Bakuban (3-1).

Történelmi mélypont:

Utoljára 1990-ben fordult elő olyan, hogy a négy, európai porondon érdekelt klubcsapat közül egyik sem tudott nyerni az első mérkőzése alkalmával. Mindezt Marosi Gergely szúrta ki és írta meg twitterbejegyzésében.

Két-két megszerzett pont, de micsoda különbség

Aprócska különbség a múlt és a jelen között, hogy 1990-ben az azeri csapat helyett még az olasz Napoli rúgott egy hármast az Újpestnek, míg a PMFC (jelenleg az NB III-ban senyved) az angol Manchester United ellenében bukott. Továbbá egy luxemburgi és egy izraeli csapat elleni dicsőséges iksz helyett anno egy svájci és egy belga csapattól sikerült pontot rabolni. Ma ez a szinte elképzelhetetlen kategória.

Akkoriban még csak magyar játékosok érték el ezt a kudarcot, most a 44 kezdőként pályára lépő labdarúgó közül a fele, 22 külföldi (Videoton 5 magyar, 6 külföldi), Honvéd (7/4), Újpest 5/6), Fradi (5/6).

Akkoriban a mindössze két döntetlent szörnyű sokként értük meg, ma meg már beletörődve lépünk tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik