Foci

A Vasasnál tényleg bíznak a fiatal magyar gyerekekben

Az elmúlt hónapok nehézségei után úgy tűnik, valóban rendeződtek a dolgok a Vasas körül, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy újabb akadémista került fel a felnőtt kerethez. A Vasas FC hivatalos honlapja számolt be arról, hogy az U19-es csapattól távozó Kovács Milán három éves szerződést írt alá. Kovács ezzel olyan játékosok útjára lépett, mint a már a magyar válogatottban is bemutatkozó Berecz Zsombor és Vida Máté.

11 évesen kerültem fel Angyalföldre, és már kisgyermekként is csak az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a Vasas felnőtt csapatában szeretnék játszani. Rengeteg mindenről kellett lemondanom annak érdekében, hogy fel tudjak kerülni az Akadémiára, értem ezt a barátaimmal való kapcsolatomra, vagy ami talán a legnehezebb volt, a családomtól külön élnem. Vidéki gyerek vagyok, így tisztában voltam azzal, hogy a célom eléréséhez nekem is és a családomnak is hatalmas áldozatot kell majd hoznunk

– mondta az 1999-ben született játékos a korai évekről, a célokról.

Kovács végül alapemebere lett a klub utánpótlás-csapatainak, most pedig néhány hétre lehet attól, hogy bemutatkozzon a nagyon között is.

Ennyi év távlatából egyértelműen kimondhatom, hogy akkor kaptam meg a fejlődésemhez szükséges lehetőséget, amikor fölkerültem a Vasas Kubala Akadémiára. (…) Boldogan üzenem itt is a szüleimnek: célba értem!

A fiatal játékos idővel meghatározó szereplője lehet a Kiss Károly vezetésével az NB I-et, azaz a visszajutást célzó klubnak.

Kiemelt fotó: Vasas FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik