Foci

Újabb magyar focista szerződhet Kazahsztánba

Az utóbbi években megerősödött a kazah bajnokság, illetve főleg az Asztana és a Kajrat Almati. A két csapat a mezőny fölé nőtt vitathatlanul, az elmúlt bajnokságokban csak kettejük között dőlt el a bajnoki cím: az elmúlt négy esztendőben az Asztana végzett az élen, mögötte pedig a Kajrat Almati.

Az ezüstérmet piszkosul unó Almatiba 2017 márciusában szerződött Elek Ákos, aki azóta a csapat alapemberévé vált, idén nyáron pedig nagyon úgy néz ki, hogy Eppel Márton is csatlakozhat hozzá. A Nemzeti Sport beszámolója szerint ugyanis mindkét klub megegyezett egymással, ahogyan a játékos is leendő csapatával, így már csak az orvosi vizsgálat szólhat közbe.

Eppel 16 találattal gólkirály lett a 2016/17-es kiírásban, a legutóbbi szezonban pedig 14 gólig jutott. A magyar válogatottban öt mérkőzésen is pályára lépett, de ott gólt nem szerzett – csupán egy balszerencsés öngólt. A 26 éves labdarúgónak régi és nem titkolt vágya volt, hogy légiósnak állhasson, a jelek szerint erre hamarosan sor kerül.

A bajnok Asztanában szereplő Kleinheisler László és Elek után tehát egy harmadik magyar játékos is a kazah bajnokságban folytathatja.

Mivel tavaszi-őszi lebonyolítású a kazah bajnokság, jelenleg is tart az idény, sőt éppen a két élcsapat rangadóját rendezik vasárnap. Jelenleg öt pont az Asztana előnye a tabellán.

Kiemelt fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik