Foci

Bódog Tamás újra magyar csapat kispadjára ül le

A Diósgyőr áprilisban menesztett vezetőedzőjét nemsokára egy másik NB I-es klub vezetőedzőjeként láthatjuk viszont.

Emberemlékezet óta nem dolgozott Magyarországon olyan edző a labdarúgó NB I-ben, aki a kiesőzónába vezette csapatát, de a klub szurkolói, sőt a semleges drukkerek is egységesen kiálltak a maradása mellett. A korábbi Bundesliga-játékos, Németországban és Dániában is edzősködő Bódog Tamás ilyen.

Miközben a DVTK vezetősége telefonon keresztül menesztette, a fanatikusok szimpátiatüntetéssel „ünnepelték”, videóinterjút készítettek vele, pénteken pedig Miskolcon szűk körben újra leülnek vele beszélgetni a közelmúlt történéseiről.

Ha kemény és őszinte vagy, bedarál a magyar futballközeg
Bódog Tamás számára remek ajánlólevél volt a Németországban és Dániában szerzett tapasztalat, de ő ahhoz szokott, hogy egy játékos mindig hajt, itthon pedig hősként ünneplik, ha valaki végiggürizik 90 percet.

A legfrissebb hírek szerint a Mainzban élő tréner nem csupán múltat feltárni és csomagolni jött vissza Magyarországra a napokban, hanem azért, mert vezetőedzői ajánlatot kapott egy élvonalbeli klubtól, mégpedig a Debrecentől. Magánál a szakembernél tudakozódtunk, igaz-e a pletyka.

Debrecenről hallott? Akkor többet tud mint én. Más csapatokról is halottam, mely érdeklődik irántam. Az a helyzet, hogy jelen pillanatban Nyugat-Európában pályaedzőként tudnék dolgozni – s erre lenne is lehetőségem –, de én vezetőedző szeretnék lenni, és erre Magyarországon van most a legnagyobb esélyem. Több mint valószínű, hogy itt fogok kikötni, persze bármilyen csapatot én sem szeretnék elvállalni

– fejtette ki az április végén menesztett Bódog. Elmondása szerint egyelőre érdeklődtek a mendzserénél, de tárgyalásig még nem jutott el senkivel.

Megmondom őszintén, azért jöttem haza Magyarországra, hogy itt valamit letegyek az asztalra egy csapat élén. A Bundesligába csak úgy lehet visszakerülni, ha sikert érek el, márpedig a diósgyőri munka vége nem nevezhető sikertörténetnek. Hiába mondták többen, hogy jól dolgoztam, ez a kutyát sem érdekli, csak az, ha eredményt tudok felmutatni

– tette hozzá a tréner. Bódog szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy szinte biztosan kap felkérést valamelyik NB I-es csapattól, s amennyiben ott sikert tudna elérni, az jó ajánlólevél lehet a Bundesligához. A német élvonalban egyelőre egyetlen magyar dolgozik vezetőedzőként: a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Dárdai Pál, aki a Hertha BSC trénere. A berliniek kapusedzője Petry Zsolt, míg az RB Leipzig pályaedzője Löw Zsolt, aki meglehet, hamarosan csatlakozik Thomas Tuchelhez és a PSG labdarúgócsapatának szakmai stábjában folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik