Foci

Bódog Tamás: Nyugodtan a szemembe mondhatták volna

Erősen indult a hét a magyar labdarúgásban, ugyanis a DVTK hétfőn menesztette Bódog Tamást. A klub a rossz eredményekkel indokolta a döntést, a csapat idán csak egy bajnokit nyert meg, a legutóbbi hat NB I-es meccsén csak két döntetlent tud felmutatni négy vereség mellett, így két pontra került a kiesőhelyektől. És közben kiestek a Magyar Kupából is.

Bódog menesztését telefonon közölte a tavaly márciusban kinevezett szakemberrel a vezetőség.

„A közöttünk lévő munkakapcsolat alapján nem arra számítottam, hogy telefonon közlik velem a döntést, nyugodtan a szemembe mondhatták volna. Akkor legalább nem érezném úgy, hogy kutyába sem vesznek” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a 47 éves Bódog.

Most már belátja, az volt a hiba az ő részéről, hogy nem szabadott volna elvállalnia a szakmai igazgatói pontot. Persze a felnőttcsapattal foglalkozott elsősorban, de ő felelt a női csapatért, oktatást tartott az alközpontok edzőinek, ügyelt rá, milyen gyep legyen az új stadionban és a szertáros is őt hívta, ha bármi kérdés felmerült. Ez pedig rengeteg feladat volt, egyedül nem bírta és nem mindig kapta meg a kellő segítséget.

A dvtk.eu-n megjelent egy kissé furcsa interjú még hétfőn, amiben Sántha Gergely ügyvezető igazgató arról beszélt, teljhatalmat adtak Bódognak. Erre is reagált.

Nem szeretnék sárdobálásban részt venni, de magamat muszáj megvédenem. A legfontosabb döntésekben nem volt teljhatalmam. Csak úgy igazolhattunk játékost, ha valakit eladtunk, egy távozó helyére jöhetett másik – akkor is csak olyan, akinek nem kellett lelépési díjat fizetni. Tudtam és elfogadtam, ilyen anyagi helyzetben van a klub, de a legfontosabb döntések nem csak rajtam múltak

– mondta Bódog, aki később megemlítette, hogy ezt a kompromisszumot nem szabadott volna elfogadnia, hanem vernie kellett volna az asztalt, hogy az előrelépéshez minőségi igazolások kellenek. A rendelkezésre álló játékosokban bízott és voltak is olyan eredményeik, amik alapján komolyabb célokat is megfogalmazhattak.

Tény azonban szerinte, hogy az utóbbi időben nem működött, amit szerettek volna.

Nem régi hír, hogy a klub megbüntette a játékosokat, elvették tőlük például az autókat is a gyengébb játék miatt. A klub azt kommunikálta, az edző kérése volt ez, ő azonban erre azt mondta: mindig a játékosok mellett állt, a szolgálati autók elvételét kimondottan ellenezte.

Még olyan javaslat is érkezett, hogy azokat a játékosokat, akiknek a szerződésük tiltja, hogy levonjunk a pénzükből, azokat én büntessem meg nem megfelelő edzésmunka címen. Természetesen ezt visszautasítottam, ilyesmiről szó sem lehetett.

A diósgyőri szurkolókat eléggé felháborította a klub döntése, szimpátiatüntetést szerveznek. Bódog ezzel kapcsolatban elmondta, a drukkerek miatt szerződött a DVTK-hoz és már Miskolcinak érezte magát. Abban bízik, hogy a csapat, ha mással is, de eléri a céljait.

A DVTK hétfőn nevezte ki a klub korábbi közönségkedvenc játékosát, Fernandót vezetőedzőnek. Ő és a stábja kedden tartják meg az első edzést.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik