Foci

Bocsánatot kértek a Barca sztárjától, amiért nem kapta meg az Aranylabdát

A futball legnagyobb presztízzsel járó egyéni elismerése, az Aranylabda 2008 óta csak két embernél, Lionel Messinél, valamint Cristiano Ronaldónál landolt.

A legnagyobb vita a 2010-es szavazás körül volt, amikor a Barcelonával bajnokságot és spanyol Szuperkupát nyerő, valamint a BL és a La Liga gólkirályi címét is begyűjtő Messi végzett az élen, pedig csapattársa, Andrés Iniesta sikeresebb évet zárt – legalábbis válogatott szinten, hiszen a spanyol csapattal világbajnok lett, ráadásul az ő gólja döntötte el a finálét.

2010 volt az első év, hogy FIFA Aranylabdának hívták a díjat, és az újságírók mellett már az egyes válogatottak csapat- és szövetségi kapitányai is szavazhattak.

Vagyis gyakorlatilag a kollégák hozták ki győztesnek Messit, pedig Iniesta mellett a szintén barcás és szintén világbajnok Xavi, valamint az Interrel triplázó, a hollandokkal pedig vb-ezüstérmes Wesley Sneijder is odaérhetett volna az első helyre.

A France Football a mostani számában egy olyan cikket közölt, amelyben a szerkesztőség tagjai bocsánatot kértek Iniestától, amiért 2010-ben nem az övé lett az Aranylabda. És nyitva hagyták számára a lehetőséget, hogy idén elnyerje a díjat, ha a spanyol válogatottal aranyérmet szerez a nyári vébén.

“Iniesta megmutatta, hogy a futballpályán az eszétől lesz valaki igazi bajnok”

– áll a cikkben.

Azt meg már csak mi tesszük hozzá, hogy lassan érdemes lenne elgondolkodni, hogy ahogy az Oscar-díjátadón, úgy az Aranylabda esetében is legyen életműdíj, mert Raúltól Paolo Maldinin vagy Ryan Giggsen át Gigi Buffonig jó pár olyan klasszist tudunk felsorolni, akinek sosem jutott belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik