Foci

“Ha garanciát akar, mutassa meg az edzésen, hogy kihagyhatatlan”

Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak. A belga szakember nem volt nagyon elkenődve a rossz eredmények miatt – ellentétben azzal a Stieber Zoltánnal, aki alig jutott szóhoz a két mérkőzés alatt.

Lionel Messinek sem két perc a repülőút Európából Dél-Amerikába, mégis számíthat rá a nemzeti csapat. A válogatott az első!

– zárta rövidre a témát Leekens.

A szövetségi kapitány érkezésekor világosan elmondta, mik az alapszabályok, valamint azt is, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért.

Aki megijed a konkurenciától, aki nem akar a többiekkel versenyezni, nyugodtan közölheti velem. A kis alkukba sem megyek bele, én döntöm el, hogy két felkészülési meccs esetén hány találkozón szerepel a játékos. Akinek ez a rendszer nem tetszik, nyugodtan emelje fel a telefont, szóljon, és akkor a jövőben nem számolunk vele. Ha a futballista garanciát akar a játéklehetőségre, mutasson olyan teljesítményt az edzésen, hogy eszem ágában se legyen kihagyni” – üzente a kapitány.

Leekens azt is elmondta, a válogatott jó irányba halad, emellett a belga szakember már a magyar nyelvvel is igyekszik megismerkedni, mert hosszú távon tervez.

Fotó: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik