Foci

Ismét hitet tett Orbán Viktor mellett a szövetségi kapitány

A DeZondagnak adott nagyinterjút a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens. A 68 éves belga szakember kis túlzással minden interjújában megemlíti, mennyire egyetért Magyarország fociszerető miniszterelnökével, Orbán Viktorral. Most sem történt másképp, a Kazahsztán és Skócia ellen két vereséggel debütáló edző kitart véleménye mellett.

Orbán ért a focihoz, kedvelem őt, támogatja a sportot. Jövőre egy 70 ezres stadion épül Magyarországon, mi meg hol vagyunk? 20 éve ünnepeljünk magunkat, de nem történik semmi. Nem nézünk tükörbe. Közben Orbán újra naggyá teszi a magyar labdarúgást

– jelentette ki a kapitány, majd hozzáteszi, szeret multikultúrális közösségben élni, hiszen ott is nőtt fel, de el kell ismerni a magyar miniszterelnök migránspolitikáját.

Én tisztelem azt, amit tesz. Azt gondolom, ez az alap, ha tiszteled a másikat, többet kapsz vissza.

Az újságíró felhozta Leekensnek azt is, hogy az ő neve ma egyet jelent a klubváltásokkal, lemondásokkal, kirúgásokkal, ergo soha nem tudott megragadni egyetlen klubnál sem huzamosabb ideje. És hogy zavarja-e ez a kapitányt? Dehogy.

Nem érdekelnek ezek a hangok, sok-sok szép emléket sikerült szereznem az edzői pályám alatt. Amúgy is, aki kritizál, annak van 33 év tapasztalata ebben a szakmában? Természetesen nincs. Aki igazán ismer engem, pontosan tudja, hogy nem szálltam el magamtól soha. Nyilván, a kritika néha fáj, sokkal érzelmesebben veszem ezeket a szavakat, mint az emberek hinnék. Néha azért elgondolkodom, hogy ezeket az embereket mi vezérli, és olyankor rájövök, hogy valószínűleg csak irigyek. Én meg nem szeretem az irigyeket

– mondta Leekens.

A magyar válogatott következő két felkészülési meccsét Minszkben Fehéroroszország ellen június 6-án, három nappal később pedig Budapesten a vb-szereplő Ausztrália ellen játssza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik