Foci

Ha bűnbak kell, ott a magyar focista

Megyeri Balázs ugyan csapatkapitány a Greuther Fürthnél, ehhez képest az ősz óta nem játszik. Megalázónak érzi a helyzetet.

Megyeri Balázs még 2010-ben hagyta el a Ferencváros labdarúgócsapatát, a görög Olympiakoszhoz szerződött, ahol öt bajnoki címet és három Görög Kupát nyert. Összesen 74 mérkőzésen lépett pályára, játszott a Bajnokok Ligája főtábláján is.

2015 nyarán a spanyol élvonalbeli Getaféhoz szerződött, ott viszont csak két kupameccs jutott neki, egy szezon után így ismét csapatot és országot váltott, a német másodosztályú Greuther Fürthbe szerződött. Ott 32 bajnokin védte a kaput, a Kicker pedig beválasztotta a Bundesliga 2 öt legjobb játékosa közé.

A mostani szezonban az első kilenc fordulóban is ő védett, ő a Fürth csapatkapitánya. Volt aztán egy vállsérülése, kihagyott hat hetet, az idény közben érkezett horvát vezetőedző, Damir Buric pedig ősz óta nem játszatta. Télen nem engedték el a svájci Young Boyshoz, és mivel idő közben harmadik számú kapussá vált, így saját kérésre a tartalékcsapatban lép pályára.

Biztos hibáztam én is, előfordult, hogy nem voltam csúcsformában, de nem nyújtottam olyan lehangoló teljesítményt, hogy ezt kapjam cserébe. Ezt a megalázó szituációt. Úgy mentem edzésre, úgy melóztam mindennap, hogy egyértelművé vált a számomra, esélyem sincs a csapatba kerülésre. Mit tehet ilyenkor az ember? Duzzog, megsértődik, a falhoz vágja a dresszét, a földhöz veri a cipőjét, morog, panaszkodik? Egyiket sem csináltam. Inkább futottam, vetődtem, és reménykedtem, hogy ez a rémálom egyszer véget ér

– mondta a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában az egyszeres magyar válogatott Megyeri, aki már leült beszélgetni a sportigazgatóval, az elnökkel és a vezetőedzővel is, de nem lett okosabb a mellőzését és a helyzetét illetően.

Megyeri szerint kicsi a magyar foci a nemzetközi mezőnyben, ezt érzi mindenhol.

Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza! Tízéves profi pályafutásom során nagyjából tizenöt edzővel dolgoztam, tudom, miről beszélek. Még az is előfordult, hogy megválasztottak az év kapusának, majd kisvártatva kikerültem a csapatból.

A 28 éves játékos most azt várja, hogy véget érjen a szezon, a nyáron ugyanis lejár a szerződése és szabadon igazolhat bárhova. Azt mondja, biztos benne, hogy lesz bizonyítási lehetősége, viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján igyekszik majd a lehető legjobb döntést meghozni.

A Greuther Fürth nem áll túl jól a német másodosztályban, négy fordulóval a bajnokság vége előtt annyi pontjuk van, mint az osztályozó helyen álló St. Paulinak.

Nyitókép: BORIS ROESSLER / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik