Foci

Szupersztárral pótolnák az Arsenalnál Arsene Wengert

Az ESPN jól értesült informátorokra hivatkozva azt írja, az Arsenalnál nagyon komolyan veszik azt az eshetőséget, hogy a szezon végén távozik a klub emblematikus figurája, a felnőtt csapatot 1996 óta menedzselő Arsene Wenger. A francia vezetőedző az utóbbi idők eredménytelensége után is azt mondja, önként biztosan nem fog felállni, de ez nem biztos, hogy meghatja a frusztrált szurkolók és játékosok miatt kényszerhelyzetben lévő vezetést.

Ez olyannyira így lehet, hogy több, félig komolyan vehető jelölt után (Brendan Rodgers a Celtic, Leonardo Jardim a Monaco edzője) egy valódi nagyágyúról szólnak a hírek:

állítólag a német válogatott 58 éves szövetségi kapitánya, Joachim Löw lehet a megoldás az Arsenal gondjaira.

A tárgyalásokat megnehezítheti, hogy a szakember a 2020-as Európa-bajnokság végéig élő szerződéssel bír, ám a másik oldalról meg könnyen lehet, hogy hosszú idő után kipróbálná magát a klubfociban.

Sok játékos szeretné, ha Wenger távozna, nem elégedettek a taktikájával, sem az edzéseivel. Nem beszélnek jelöltekről, nincsenek kedvenceik, de tényleg nagyon frusztráltak. Az sem tetszett nekik, hogy a klub elengedte Alexis Sanchezt. Persze, tud a chilei nehéz természet lenni, de a csapat szerinte ezzel az üzlettel rossz üzenetet közvetítettek a riválisok felé

– mondta a klub helyzetét jól ismerő, névtelen forrás a lapnak.

Hiába érkezett télen az örmény Henrih Mhitarjan a Manchester Unitedtől és a Borussia Dortmund gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang, a londoni csapat csak szenved. A Premier League-ben a Bajnokok Ligája elúszni látszik, miután 29 fordulót követően 45 ponttal csak a hatodik helyen állnak. A BL-főtáblát érő negyedik helyen lévő Tottenham Hotspur 13 pontra van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik