Foci

Régi harcostársa fúrja az Arsenallal összehozott Thierry Henryt

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Emmanuel Petit szerint Thierry Henrynak nincs elegendő tapasztalata ahhoz, hogy átvegye az Arsenalt, ha a klub úgy dönt, megszabadul a csapatot 22 éve irányító Arsene Wengertől.

(Thierry) Henrynak szobra van a stadion mellett, nemcsak az Arsenal szurkolói, hanem az ellenfelek is rettentően tisztelik a mai napig. Ryan Giggs után ő adta a legtöbbet a Premier League-nek. Mindent tud a labdarúgásról, alázatos és szenvedélyes, de edzőként tapasztalatlan

nyilatkozta Petit. A korábbi 63-szoros francia válogatott emlékeztetett, hogy (Thierry) Henry hiába tagja a belga nemzeti csapat szakmai stábjának, nincs releváns eredménye szakvezetőként.

Nézzük meg Patrick Vieirát: ő az MLS-ben, a New York City FC-nél dolgozik vezetőedzőként. Az a csapat a Manchester City tulajdona. Én híve vagyok annak, hogy korábbi játékosok üljenek korábbi csapataik kispadján, de szerintem az Arsenalnak nem erre van most szüksége. Egy bizonyított menedzser kell

– jelentette ki Emmanuel Petit.

Az Henry-Arsenal házasságot először Joan Laporta, a Barcelona korábbi elnöke vetette fel. Szerinte a Premier League-ben (is) szenvedő csapatnak kockázatot kellene vállalnia, és az Arsene Wenger-éra lezártával a korábbi legendának kellene jönnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik