Foci

Másfél évre hazatér a magyar játékvezető nevelt fia

Egészen szokatlan üzletet kötött az 1860 München és a Békéscsaba. A hazatérő Hursán György ugyanis másfél évre érkezik kölcsönbe a másodosztályban szereplő nevelőegyesületéhez, vagyis 2019 nyaráig futballozik majd lila-fehérben.

Pedig lett volna esélye az NB I-ben is játszani, a téli szünet során a Diósgyőr, valamint az Újpest is tesztelte. A jelek szerint azonban nem sikerült lenyűgözni az élvonalbeli csapatokat, mert az NB II harmadik helyén álló Békéscsabához került.

Hursán 2015 januárjában került ki Németországba. Nagy reménységnek számított, a korosztályos válogatott alapembere volt, ráadásul a középpálya közepén és a védelem tengelyében egyaránt bevethető játékos. Az 1860 München többször is elhívta próbajátékra, az akkor 16 esztendős futballistának mindenki szép jövőt jósolt.

Érdekesség, hogy a fitalember Iványi Zoltán játékvezető nevelt fia, aki 2014 decemberében azt is elmondta, mindegy milyen szintű játékos lesz a fiúból, csak hozza ki magából a maximumot.

Nem tudom, mire viszi Gyurci a futballban. Nagy esély, hogy az 1860 München számít rá, de ettől még lehet, hogy végül NB III-as focista lesz belőle, de az is, hogy befut és sikeres lesz – a lényeg, hogy a maximumot hozza ki magából. Ha így lesz, elégedett lehet ő is, de annyit elárulhatok, az édesanyjával együtt mi máris nagyon büszkék vagyunk

– mondta a Nemzeti Sportnak.

Hursán a pályafutását a Békéscsaba ificsapatában kezdte, majd 2014-ben a Puskás Akadémiához került. A felcsútiaknál eltöltött egy év után hazaigazolt Békéscsabára, ahonnan 2015 januárjában az 1860 München U19-es csapatához igazolt, ahol 39 tétmeccsen, 1 gólt rúgott.

A jelenlegi szezonban nem sok sót evett meg, a felnőttek között öt meccsen szerepelt, de a tartalékok között is csak hét találkozón lépett pályára. A német negyedosztály élén álló csapat valószínűleg nem mondott le róla teljesen, mert 2020-ig élő szerződése van a müncheniekkel, ám ahhoz, hogy visszatérhessen Németországba, alighanem maradandót kell alkotnia Békéscsabán.

Fotó: 1860-news.de

Ajánlott videó

Olvasói sztorik