Foci

Kiderült, milyen balhé miatt küldte el nigériai légiósát a Honvéd

Nem most éli története legjobb időszakát a Honvéd futballcsapata, amely az elmúlt két fordulóban az Újpesttől és a Mezőkövesdtől is 2-1-re kapott ki, és tovább borzolta a kedélyeket múlt héten Erik van der Meer furcsa interjúja (igaz, a holland edző később mindent cáfolt), valamint a nigériai légiós, Akeem Latifu elküldése. Utóbbi 14 bajnoki és 2 Magyar Kupa-meccs után távozott, és a Honvéd szűkszavú közleményében azt írta, fegyelmi okok miatt kell mennie a jobbhátvédnek.

A kispesti szurkolói fórumokon egy edzésen kirobbant balhéval indokolták Latifu elbocsátását. A Blikk azt írja, Latifu zokon vette, hogy az egyik edzésen Davide Lanzafame nem passzolt neki, és lefejelte az olaszt, majd úgy kellett lefogniuk a többieknek, hogy ne legyen folytatás.

Latifu a nyáron érkezett, mert a tavalyi bajnokcsapat jobbhátvédje, Patrick Ikenne-King az idény első meccsén, a Haladás ellen térdsérülést szenvedett, amiből még mindig nem épült fel.

A Honvéd 17 forduló után 25 pontjával a negyedik a tabellán, a hétvégén az éppen előtte álló Debrecenhez látogat. Május 20-án az elmúlt évek egyik legjobb teljesítményét nyújtva a Honvéd 5-2-re verte a Lokit idegenben, és nagyjából 2000 kispesti ünnepelte a vendégszektorban, hogy karnyújtásnyira került a bajnoki cím. Csak fél év telt el azóta, de most már meglepetés lenne, ha a piros-feketék simán nyernének Debrecenben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik