Foci

A Fradi-ultravezér vizet prédikál és bort iszik

24.hu
24.hu

2017. 11. 25. 15:00

Honlapunk birtokába jutott egy fotó, ami kicsit más megvilágításba helyezi a november 4-én kis híján lincseléssel végződő Fradi-DVSC meccsen történteket.
Korábban a témában:

Hamberger Ádám, az a Fradi-vezérszurkoló, aki vezette és képviselte társait abban a tárgyalássorozatban, amely végeredményeként a ferencvárosi kemény mag megegyezett Kubatov Gábor klubelnökkel és a DVSC elleni hazai meccsen (2-1) majd három év után visszatért a Groupama Arénána.

Hamberger Ádám a majdnem emberéletet követelő balhéval zárult mérkőzés előtt két nappal nyilatkozott honlapunknak, és három fontos kijelentést tett:

  • A lelátói balhékról: “Legyen rend a stadionokban, ne a balhéról szóljanak a mérkőzések. A lelátón nem lehet verekedés, bedobálás, senki nem mászhat be a pályára.”
  • A három év alatt a csapat mellett kitartó és szkennelő szurkolókról: Akkor sem, most sem értettem egyet velük, de nem haragszom rájuk, más az értékrendjük. 
  • Bonyháról, a majdnem agyonvert előénekesről arra a kérdésre, hogy ismeri-e?: Tudom, hogy ki ő. Régebbi szurkoló…nem gondolom, hogy erről túl sokat kellene beszélni. Visszatér a tábor, visszatér az előénekes. A mérkőzés el fog kezdődni, én állok majd fent.

Nagyjából három hete megy a találgatás, miért, milyen okok, érdekek mentén robbant ki a büfé előtt a verekedés. Vajon tényleg leszámolás, egyfajta hely visszafoglalási demonstrációja volt ez a régi vezetés és az általuk árulónak tartott új között, vagy csak szimpla szurkolói balhé?

Nos, olyan információ került a 24.hu birtokába, amely azt bizonyítja, jóval több lehetett felületes ismeretségnél a Bonyha becenévre hallgató, a szurkolást az elmúlt pár évben a Groupama Arénában vezénylő drukker – akit kis híján meglincseltek a meccsen – és a visszatért Tábor vezetője, vezetői között, mint ahogy azt a 24.hu által készített és fent idézett interjúban érzékeltette.

Fradi-ügy: „Átverték a klubot, meg akarták ölni Bonyhát”
Megszólalt a szombati Fradi-DVSC mérkőzésen csúnyán agyonvert vezérszurkoló barátnője.

Az FTC öltözőfolyosóján lévő több éves montázs tanúsága szerint annak idején, még a békeidőkben a lelátón éppen ők ketten, Bonyha (tetovált kar, szemből, ül a kerítésen) és Hamberger (félmeztelenül, háttal áll a kerítésen), szinte kéz a kézben egymás mellett szurkoltak, a legnagyobb egyetértésben vezényelték a Fradi tábort.

Mindez azokat az elméleteket erősíti, miszerint a november 4-i Fradi-DVSC meccs szünetében egyfajta ultra körökben megvívott hatalmi harc, előre kitervelt leszámolás zajlott. Ennek az áldozatai pedig nem csak a két megvert ember. Sokkal inkább azok a nézők, akiket az MLSZ döntése kizárt a következő három meccsről, továbbá ennek a belviszálynak látja több tízmilliós kárát a klub is.

Előzmények:

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.