Foci

“Az alázat, tisztelet, fegyelem szavakat kívülről kell tudniuk” – Ózdon akcióba lendül az Urbán, Váczi páros

urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
A magyar futball két bohém alakja, Urbán Flórián és Váczi Zoltán az ózdi futballcsapat utánpótlásában kapott munkát.

A nagy páros a Digisport Reggeli Start című műsorában vendégeskedett, ahol Váczi elárulta, 1989 óta ismerik egymást, mivel együtt voltak katonák, a barátság azóta töretlen, de ez nem tartotta vissza őket attól, hogy a pályán néha kőkeményen odapakoljanak egymásnak.

A korábban a Jobbik színeiben parlamenti választáson is induló Urbán azt mondta, körön kívülinek érzi magát a magyar futballban.

“Nem biztos, hogy velünk képzelik el több helyen a jövőt, de annak nagyon örülök, hogy Ózdon úgy gondolták,  olyan emberre van szükség az utánpótlás megreformálásában, mint én. Ez egy óriási feladat, óriási felelősség. Többen felvetették, hogy milyen példát fogunk mutatni a gyerekeknek, de ez egy borzalmas hülyeség. Nem arról van szó, hogy példaképünk leszünk, viszont el tudjuk mondani a gyerekeknek, hogy miket ne kövessenek el, amiket mi megcsináltunk” – mondta az Újpestiek korábbi kedvence, aki edzőként dolgozott többek között a REAC-nál, a Pápánál és a Vasasnál is.

A korábbi negyvenszeres válogatott Urbán felel a 7-19 év közötti gyerekekkel zajló munkáért, és azt mondta, sportembereket szeretnének nevelni, nem olyan fiatalokat, akik 19 évesen zselés fejjel megjelennek, és ha kapnak egy pofont, rohannak az anyukájukhoz.

“Az alázat, tisztelet, fegyelem szavakat kívülről kell tudniuk” – magyarázta Urbán, aki szerint az elmúlt 8 évben egyetlen egyéniség sem került ki a magyar utánpótlásból.

Ózdon jelenleg az a Gaál László az egyik vezető, aki korábban a Ferencvárosnál és a Fehérvárnál is megfordult, neki is szerepe volt abban, hogy az Urbán, Váczi páros is alkalmazta a klub, utóbbi, aki nemrég egy interjúban azt ecsetelte, hogy anno meccsek és edzések előtt is keményen ment a piálás, az egyéni képzésért felel.

Természetesen a jelenlegi magyar válogatott is szóba került, de Váczi azt mondta, őt már nem érdekli a nemzeti csapat mióta német edzők kezébe került az irányítás.

“Nem látok semmiféle fejlődést, sőt inkább visszalépést tapasztaltam. Hiába mondták, hogy milyen jó volt az Eb-szereplés, tizenhatodikok lettünk. Miről beszélünk? És így is kimegy ünnepelni őket 50 ezer ember, míg az olimpiai bajnokokra száz ember kíváncsi, ez nem arányos” – osztotta meg a véleményét Váczi, aki nincs elájulva a Fradinál dolgozó Thomas Dolltól sem.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik