Foci

Szoboszlai Dominik bekerült az U21-es válogatott keretébe

Michael Boris, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kihirdette a Málta elleni 2019-es korosztályos Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat keretét.

2019-ben Olaszország és San Marino közösen rendezi meg az U21-es Európa-bajnokságot, a 12 csapatos döntő egyben a 2020-as olimpia európai kvalifikációs tornája is lesz. A sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vehetnek részt. A mieink a belgákkal, a törökökkel, a svédekkel, a ciprusiakkal és a máltaiakkal együtt kerültek a hatos számú csoportba, melynek első helyezettje automatikus résztvevője lesz az Eb-döntőnek, a kilenc csoport négy legjobb másodikja pedig rájátszásban szerezheti meg a két maradék helyet.

Az Eb-selejtező sorozat márciusban kezdődött meg, csoportunkban eddig egy mérkőzést játszottak le, a belgák hazai pályán a vártnál szorosabb meccsen, 2-1-re legyőzték a mieink első ellenfelét, a máltai válogatottat. A magyar válogatottra első tétmérkőzése előtt még egy felkészülési összecsapás is vár: szeptember 1-jén 18.00 órakor Padernbornban, a németek ellen lép pályára a csapat.

Michael Boris szövetségi edző 20 mezőnyjátékost és 3 kapust hívott meg a két mérkőzésre készülő keretébe, amely vasárnap kezdi meg a közös munkát. A keretben Sallai Roland, Vida Máté és Tóth Bence már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, de három légiós is szerepel a névsorban: Kecskés Ákos a lengyel Nieciecza, Bíró Bence a portugál Guimares, a mindössze 16 esztendős Szoboszlai Dominik pedig az osztrák másodosztályú Liefering labdarúgója.

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Bukrán Erik (DVTK), Horváth Dániel (Csákvár)
Védők: Lenzsér Bence (Paks), Jancsó András (Haladás), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Tóth Bence (Videoton), Szalai Attila (Mezőkövesd), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szivacski Donát (Vasas)
Középpályások: Óvári Zsolt (DVTK), Csernik Kornél (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Tóth Máté (Haladás), Katona Máté (MTK), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Szabó Bence (Videoton)
Támadók: Zsótér Donát (Újpest), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Koszta Márk (Mezőkövesd), Bíró Bence (Guimares – Portugália), Makrai Gábor (DVTK)

AzU21-es válogatott programja:
szeptember 1., 18.00, Paderborn: Németország–Magyarország (felkészülési mérkőzés)
szeptember 5., 17.00, Gyirmót: Magyarország–Málta (Eb-selejtező)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik