Foci

A leggyűlöltebb német csapat az SS óta

Kiakadt a Liverpool Echo című lap szerzője Naby Keita átigazolásának blokkolása miatt, az SS-t és az ebolát emlegette. A lap elnézést kért, az ominózus szövegrészt eltávolították.

Komoly botrányt okozott Derek McGovern, a Liverpool Echo című lap kolumnistája. A szakíró az újság Anfield Extra rovatában kesergett, amiért a Liverpool képtelen volt megszerezni a középpályára Naby Keitát.

Az RB Leipziget utálják Németországban, mert a profitért, és nem a futballért alapították – írta McGovern. – Valójában ez a leggyűlöltebb csapat Németországban az SS óta.

A szerző dühét az váltotta ki, hogy a Liverpool “két ajánlatot is tett Keitára, de az egyetlen válasz, amit Lipcséből kapott, ennyi volt: ‘Mutassátok a papírjaitokat!'”

Miután a közösségi médiában óriási vihart kavartak a fenti sorok, a Liverpool Echo kivette azokat a cikkből.

Keita szülőhazájára is gonosz megjegyzést tett McGovern: “Guina az a hely, aminek a létezésével homályosan tisztában vagy, de sosem akartad igazán meglátogatni.”

“Kicsit mint a Goodison” – utalt a városi rivális Everton stadionjára, majd az afrikai országot úgy mutatta be, mint a 2014-es ebola-járvány helyszínét.

Az Independent megkeresésére Alastair Machray elnézést kért, közölte, hogy eltávolították a szóban forgó részeket, és szigorúbb szerkesztést ígért a jövőben.

Annyi alapja van a cikknek, hogy a Lipcsére valóban ráragadt a Németország leggyűlöltebb csapata címke, mert inkább gazdasági vállalkozás, mint tradicionális futballklub. Gulácsi Péter kapus együttesét a Forma-1-ből ismert osztrák üzletember, Dietrich Mateschitz alapította, és az ötödosztályból küzdötte fel magát egészen a Bundesligáig, ahol az előző idényben ezüstérmet szerzett, és kivívta a Bajnokok Ligája-szereplés jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik