Foci

Hivatalos: José Mourinho a Manchester United új menedzsere

A következő szezontól José Mourinho irányítja a Manchester United labdarúgócsapatát. Már napok óta tudni lehetett, hogy ez bekövetkezik, hivatalosan azonban csak pénteken jelentette be a klub, összetett szerződést kötöttek a portugál szakemberrel, ezeket kellett letisztázni.

Mourinho 2020-ig írt alá a Vörös ördögöknél.

José napjaink legjobb edzője. Megannyi trófeát nyert már és számos játékos inspirált Európa-szerte az elmúlt években. Jól ismeri a Premier League-et is, így biztosak vagyunk benne, hogy előremozdítja a kubot

– mondta róla Ed Woodward, a klub alelnöke.

Mourinho arról beszélt, hogy igazi megtiszteltetés egy ekkora klub irányítását átvenni. Sőt, a Manchester United túltesz a többi csapaton.

Van valami misztikus romantika, ami körbelengi a klubot, ezzel semelyik másik csapat nem tud versenyezni.

A korábban a Portóval és az Interrel is Bajnokok Ligáját nyerő portugál szakember érkezését már hónapokkal ezelőtt belengette a brit sajtó, ám a dolgok a hétvégén gyorsultak fel, a Manchester United FA-kupa győzelme után. Bár a játékosok és a szakmai stáb még nagyban örült, a szigetországi lapok kész tényként kezdték megírni, hogy Louis van Gaalt menesztik, a helyét pedig Mourinho veszi át. Hétfőn aztán kirúgták a hollandot, aki hiába költött euró százmilliókat a keret megerősítésére, nem tudta BL-be juttatni a csapatot.

José Mourinho nevét akkor jegyezte meg a világ, amikor 2004-ben megnyerte a BL-t a Portóval. Utána leszerződtette őt a Chelsea, ahol sikert sikerre halmozott (a többi közt két bajnoki címet nyert), majd Milánó felé vette az irányt, az Interrel 2010-ben volt a csúcson, amikor a Scudetto mellett az Olasz Kupában és a Bajnokok Ligájában is csúcsra ért az együttessel. Ezt követően a Real Madridot gardírozta, Spanyolországban is bajnok volt, majd amikor onnan menesztették, akkor visszatért a Chelsea-hez és ismét elsők lettek a Premier League-ben.

Ebben a szezonban kicsúszott a kezéből az irányítás Londonban, nagyon rosszul kezdett a Chelsea, decemberben egy Leicester elleni vereség után betelt a pohár a vezetőknél és menesztették. Azóta volt munka nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik