Foci

Van Gaalt kirúgta a Manchester United

A The Sun értesülései szerint bekövetkezett, amiről napok óta cikkez az angol sajtó: a Manchester United labdarúgócsapata menesztette Louis van Gaalt. Egyelőre hivatalos bejelentés még nincs, de azóta sorra írják meg az angol lapok a hírt, állítólag délután 2-kor jön a klub közleménye is. Van Gaallal hétfőn, a klub edzőközpontjában közölte a hírt Ed Woodward, a klub alelnöke.

A 64 éves holland szakember a 2014-es világbajnokság után vette át a csapat irányítását, első idényében negyedik helyig vezette a Unitedet, ami bár nem mondható kiemelkedőnek, de nagy előrelépés volt az egy évvel korábbi szenvedéshez képest. A nemrég véget ért szezonban vártták tőle, hogy nagyot dobbantson, de a produkció messze elmaradt a várakozásoktól, csak az ötödikek lettek a Premier League-ben.

Két év alatt több mint 300 millió eurót költött a keret megerősítésére, mégis lemaradtak a Bajnokok Ligájáról. Ez már nem fért bele.

A mutatott játékot is rengeteg kritika érte, sokszor ötlettelenül és unalmasan játszott a Manchester. Van Gaalt az sem mentette meg, hogy szombaton megnyerték az FA-kupát, csak a búcsú sikerült így szépre.

A holland utódja az angol sajtó szerint José Mourinho lesz, akit decemberben menesztettek a Chelsea-től. A portugál azóta volt munka nélkül, állítólag kedden jelentik be az érkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik