TOP10 legjobban kereső focista

Fizetések kapcsán is kimagaslik a jelenlegi mezőnyből Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. A listából az is kiderül, hogy az angol és a spanyol klubboknál dől igazán a lé, no meg a PSG-nél.
Kapcsolódó cikkek

A tsmplay.com összeállította a legmagasabb jövedelemmel rendelkező játékosok listáját a 2014-es adatok alapján. Az első két helyen nincs meglepetés, de Ibrahimovic sem orrhosszal lett dobogós.

10. Fernando Torres és Luis Suarez (évi 21,3 millió dollár) Mind a két futballista klubot váltott az elmúlt időszakban, ám míg Suarez kimagasló idénye miatt, addig “El Ninho”, inkább tragikus formája végett. Azt már nehezebb eldönteni, hogy a váltás kinek sikerült jobban, de az biztos, hogy pénzügyi szempontból mindketten jól jártak.

9. Yaya Touré (évi 21,7 millió dollár) A tavalyi bajnoki cím után Yaya Toré idén már az Afrikai Nemzetek Kupáját is bezsebelte, így nem tudhat maga mögött rossz évet (és az idei sem kezdődött rosszul). Bankszámlájára tekintve sem töltheti el szívét aggodalom, hiszen e tekintetben kilencedik helyen áll a világon.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

8. Sergio Agüero (évi 23,3 millió dollár) Aguero napjaink egyik legjobb támadója, egyben a Manchester City egyik legnagyobb értéke is. Ne csodálkozzunk tehát, hogy zsíros szerződést nyomtak az argentin orra alá.

7. Wayne Rooney (évi 25,4 millió dollár) Az csatár a harmadik legtöbb pénzt felhalmozó angol futballista David Beckham és Michael Owen után. Bár az előző szezonban nem teljesített a legjobban, szerződése magáért beszél.

6. Neymar (évi 33,4 millió dollár) A fiatal brazil a negyedik legjobban kereső játékos a spanyol bajnokságban. Nála csak Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Lionel Messi keresnek többet. Az elmúlt években Neymar beverekedte magát a legjobbak közé, így valószínűleg fizetése is nőni fog a jövőben.

5. Radamel Falcao (évi 35,4 millió dollár) A kolumbiai játékos jelenleg a Manchester Unitednél játszik kölcsönben, hiszen az AS Monaco futballistája. Zsíros szerződése messze nincs összhangban a pályán mutatott produkciójával, de ez már legyen a monacói vezetők problémája.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

4. Gareth Bale (évi 36,4 millió dollár) A Real Madrid rekordpénzért szerezte meg Bale-t a Tottenhamtől, így rekordgázsit is kellett adni a walesi szélsőnek. A játékos folyamatosan dolgozza le vételárát, ám fizetése meg sem közelítheti Ronaldóét.

3. Zlatan Ibrahimovic (évi 40,4 millió dollár) Nincs olyan lista, amelyen a svéd csatárnak ne lenne helye. A PSG az egyetlen olyan csapat, amely a TOP10-be delegál játékost úgy, hogy ne a spanyol vagy az angol bajnokságban szerepelne. Ibra sok nagy klubban megfordult, így vannak igényei…

2. Lionel Messi (évi 64,7 millió dollár) Messi jelenleg a világ legdrágább játékosa, ami a kivásárlási árat illeti. Ráadásul új szerződése nyomán ő lesz a valaha volt legjobban fizetett játékos is.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

1. Cristiano Ronaldo (évi 80 millió dollár) Ronaldo hatalmas fizetésről és egyéb reklámjogokról szóló szerződést írt alá a Real Madridnál, vagyis a világ leggazdagabb klubjánál. Ennek tekintetében nem meglepő, hogy ő végzett a lista élén.