Foci

A Dortmund legyőzésével jutott tovább az Arsenal

A londoni labdarúgócsapat hazai pályán nyert 2-0-ra a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában. Az angolok így biztosan továbbjutnak a D csoportból. Kassai Viktor volt a mérkőzés játékvezetője.

A labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjában korábban már rendeztek egy mérkőzést a szerdai játéknapon, melyen a Zenit hazai pályán győzte le 1-0-ra a Benficát. A portugálok így már biztosan nem jutnak tovább.

Este, Leverkusenben ugyan a hazai csapat dominált, a 72. percben mégis a Monaco szerezett vezetést, a csereként nem sokkal korábban beálló Ocampos fejezett be góllal egy kontrát. Veresége ellenére a Bayer Leverkusen ott lesz a legjobb 16 között, a hercegségbeliekre azonban vár még egy csörte a Zenit ellen.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A D csoportban a játéknap egyik rangadóját rendezték, ugyanis a BL-ben eddig hibátlanul menetelő Borussia Dortmund látogatott Londonba, az Arsenal otthonába – a találkozó játékvezetője Kassai Viktor volt. Az Ágyúsok nem vacakoltak sokat a vezetés megszerzésével, az angol csapat színeiben tétmeccsen első gólját szerző Sanogo már a második percben betalált – apró szépséghiba, hogy lesről.

A szünetig nem történtek nagy izgalmak, de a második felvonás elején kárpótoltak minket a csapatok: előbb Mkhitaryan tesztelte a hazaiak kapusát, majd Weidenfellernek kellett bravúrt bemutatni, az 54. percben pedig Oxlade-Chamberlain találta el a keresztlécet. Nem sokkal később duplázta meg előnyét az Arsenal, Alexis Sanchez távolról lőtt a dortmundi kapuba és mint később kiderült, a végeredményt is beállította. 2-0-s győzelmével az Arsenal kiharcolta a továbbjutást, sőt, a csoport első helyére is esélye van.

A kvartett másik találkozóján az Anderlecht hazai környezetben nyert 2-0-ra a Galatasaray ellen. A brüsszeliek sikerüknek köszönhetően megszerezték a csoport harmadik helyét és az Európa Ligában folytatják. A Galatasaraynak a negyedik pozíció jutott.

Torinóban dől el a Juve sorsa, élet-halál meccs vár a Poolra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

C csoport:

Zenit (orosz) – Benfica (portugál) 1-0
Gólszerző: Danny (79.)
Piros lap: Luisao (90+2.)

Bayer Leverkusen (német) – Monaco (francia) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ocampos (72.) 

D csoport:

Arsenal (angol) – Borussia Dortmund (német) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Sanogo (2.), Sanchez (57.)

Anderlecht (belga) – Galatasaray (török) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Mbemba (44., 86.)
Piros lap: Inan (83.) 

Videó – Sanogo már a meccs elején betalált:

Videó – Alexis Sanchez tette fel az i-re a pontot:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik