Foci

Brazilt foghat a Fradi

Gerson (gerson, )
Gerson (gerson, )

Gyenge lábakon áll a Ferencváros védelme, ez nem vitás. Meg akarják erősíteni. Most épp egy brazillal.

A helyzet az, hogy már az előző bajnokságban is a védelem instabilitását emlegette többször is Ricardo Moniz, a Fradi edzője, és a szezon első két fordulója is bebizonyította, hogy a zöld-fehérek védekezésével valami nincs rendben.

A cseh Kleint elküldték, a holland Otten láthatóan nem üti meg a megfelelő mércét, így jobb hijján abból főznek, ami van: vagy Gyömbér húzódik be középre, vagy mint legutóbb a Vidi ellen (0-2) Alempijevic.

A Fradi folyamatosan keresi a kétség kívül tehetséges, de taktikai szempontból gyakorta rendkívül fegyelmezetlenül játszó Besic mellé azt a belső védőt, aki megfelelő stabilitást tud adni a hátsó alakzatnak. A többiek védelmében annyit mindenképp mondjunk el, nem lehet egyszerű a bosnyák mellett futballozni, mert olyan, a posztra egyáltalán nem jellemző kockázatokat vállal be a védelem közepén, amelyből rendszeresek a galibák, helyezkedési problémák.

A potenciális megoldások közt emlegeti a Real Madrid keretéhez tartozó David Mateoszt és most egy újabb jelölt, ezúttal brazil került terítékre. Osztrák internetes oldalak arról számolnak be, hogy a 21 éves Gerson, aki legutóbb a Rapid Wienben szerepelt szerződést köthet a Fradival. Ezt látja alátámasztani az is, hogy a játékos facebook oldalán már úgy mutatja be magát: “az új csapatom is zöld fehér:))”

A brazil eddig összesen 41 alkalommal játszott az osztrák élvonalban, ebből a tavalyi szezonban 26-szor, de korábban megfordult a holland PSV utánpótlásában és az Atlético Madrid B csapatában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik