Foci

Csúnya verést kapott a MU, nagyot potyázott Bogdán

Az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a címvédő 3-0-ra kikapott a Newcastle United otthonában.

A tavalyi év utolsó napján elszenvedett hazai vereség után ismét kikapott a Manchester United a Premier League-ben. Sir Alex Ferguson csapata a Newcastle United otthonába látogatott, és nyernie kellett volna ahhoz, hogy a kedden a Liverpoolt legyőző Manchester City ne kerüljön pontelőnybe.

A mérkőzés 33. percében azonban a hazaiak szereztek vezetést, egy hosszan előreívelt labda után Demba Ba félfordulatból lőtte ki a MU kapujának jobb sarkát – gyönyörű találat volt.

A vendégeket nem rázta fel a szünet, a második félidő elején Cabaye megduplázta a Szarkák előnyét. A fekete-fehérek a végén megkoronázták teljesítményüket, Phil Jones öngólja után ismét ünnepelhettek.

A címvédő részéről szépítésre sem futotta, a Newcastle 3-0-ra nyert, így megerősítette hetedik helyét a tabellán, míg a MU továbbra is a második, de vesztett pontok tekintetében már nem állnak jobban a Tottenhamnél.

Szerdán teljessé vált a 20. forduló eredménylistája, a Bolton hátrányból tudott fordítani, és nyert 2-1-re az Everton vendégeként.

A vendégek kapuját Bogdán Ádám őrizte, aki azonban a győzelem ellenére sem lehet teljesen elégedett, ugyanis egészen elképesztő gólt kapott: a hazaiak kapusa, Tim Howard nagyjából 90 méterről ívelt előre, a felpattanó labda pedig – a szél segítségével – a magyar hálóőr felett a gólvonal mögé hullott.

Howard előtt egyébként csak három kapus, Brad Friedel, Paul Robinson és Peter Schmeichel szerzett gólt a Premier League-ben.

Bogdánt nagyon becsapta a labda, az ellenfél kapusától kapott gólt:

Eredmények – Premier League, 20. forduló

Newcastle United-Manchester United 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Ba (33.), Cabaye (47.), Jones (90., öngól)

Everton-Bolton Wanderers 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Howard (63.), illetve N,Gog (67.), Cahill (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik