Foci

Ronaldo is harcba szállhat a Spurs ellen

José Mourinho szerint a Realnak egy otthon elért gólnélküli döntetlen is elfogadható eredménynek számítana a Tottenham elleni BL-negyeddöntőben.

A Real Madrid a hétvégén a spanyol bajnokságban blamálta magát, hazai pályán szenvedett vereséget a Sporting Gijón csapatától, ami után kevés esélyük maradt a bajnoki cím megszerzésére. A királyi gárda szurkolói most abban reménykednek, hogy csapatuk a Bajnokok Ligájában javítani tud, amikor ma este a sorozat negyeddöntőjében fogadja az angol Tottenham csapatát.

A madridiaknak nagy lökést adhat, hogy Marcelo és Kaka mellett Cristiano Ronaldo is felépült sérüléséből, pedig múlt héten az orvosok még azt jósolták, hogy a portugál gólzsák nem fog készen állni ma estére.

José Mourinho, a Real vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, a BL-ben nem számít rossz eredménynek a hazai pályán kiharcolt döntetlen, főleg ha az gólnélküli. Hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy 0-0-ra fognak törekedni a játékosai.

Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere a védelem felállításával lehet gondban, miután sérülés miatt hiányzik a csapatból Gallas, Hutton, King, Woodgate és Kaboul is. Jó hír viszont a londoniak szurkolóinak, hogy a szélvészgyors szélső, Gareth Bale készen áll az összecsapásra.

Az angol bajnokság ötödik helyén álló Spurs az előző körben a Milant búcsúztatta: miután idegenben nyerni tudott az olasz listavezető ellen, Londonban már elég volt egy döntetlen is. Redknapp szerint a mostani párharcnak viszont nem ők az esélyesei, de optimistán érkeztek a spanyol fővárosba.

A játéknap másik összecsapásán a címvédő olasz Internazionale otthonába a német Schalke látogat. Leonardo, a hétvégi milánói derbin sima vereséget szenvedő Inter mestere úgy véli, ellenfelüket nem lehet lebecsülni a bajnokságban mutatott gyengébb teljesítményük alapján, de csapatának nagy önbizalmat ad a Bayern elleni bravúros továbbjutás emléke.

Ralf Rangnick, a Schalke nemrégiben kinevezett vezetőedzője szerint a játékosai jól dolgoztak az elmúlt napokban, és megpróbálnak majd jó teljesítménnyel bizonyítani a szurkolóknak.

Bajnokok Ligája negyeddöntők, a keddi program:

Real Madrid (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol) 20:45
Internazionale (olasz)-FC Schalke 04 (német) 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik