Foci

A Milan simán nyerte a városi derbit

A listavezető 3-0-ra győzött az Inter ellen, így megerősítette vezető helyét az olasz bajnokságban.

A Serie A 31. fordulójának szombati csúcsrangadóján a piros-feketék Pato révén már az első percben megszerezték a vezetést, így egyből felborulhatott a csapatok gondosan kitalált taktikája, amit persze a Milan mestere cseppet sem bánt.

Az Inter Pazzini révén egyenlíthetett volna, ám Abbiati a helyén volt. A másik oldalon Van Bommel megpattanó lövése keltett riadalmat, Julio Cesar csak nézni tudta, ahogy a feje fölött elszálló labda a kapufáról pattan vissza a kezébe.

A kék-feketék a félidő vége előtt még kétszer is kiegyenlíthettek volna, de ezúttal a szerencse sem volt velük: először egy szöglet utáni fejest Abbiati a gólvonalról paskolt vissza a mezőnybe, majd Eto’o öt méterről, senkitől sem zavartatva hagyta ki a kihagyhatatlant.

Az 54. percben Pato lépett ki egy kiugratással, keresztbe futott az őt üldöző Chivu előtt, majd elesett, a játékvezető pedig kiállította az Inter román védőjét.

Nem sokkal később Allegri csapata kihasználta az emberelőnyt: Abate maradt üresen, lövése a középen – lesgyanús helyzetben – érkező Pato fejét találta meg, a brazil csatárnak pedig nem okozott gondot megduplázni góljai számát.

Tovább támadott a Milan, főleg Robinho volt elemében, de jó helyzetből sem sikerült gólt szereznie. A végeredményt a csereként beálló Antonio Cassano állította be büntetőből, igaz, két perccel később ő is a kiállítás sorsára jutott.

A listavezető Milan győzelmének köszönhetően öt pontos előnyre tett szert városi riválisával szemben.

Eredmények, Serie A, 31. forduló:

AC Milan-Internazionale 3-0 (1-0)
gólszerző: Pato (1., 62.), Cassano (90., 11-esből)
kiállítva: Cassano (92.), illetve Chivu (54.)

Brescia-Bologna 3-1 (2-1)
gólszerző: Hetemaj (4.), Zoboli (9.), Caracciolo (66., 11-esből), illetve Di Vaio (20.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik