Foci

Drámai meccsen ment tovább az Inter

Az olaszokat ki is tömhette volna a Bayern, mégis kiesett. A címvédő mellett a Manchester United is a legjobb nyolc közé jutott.

A tavalyi döntő “visszavágójának” első felvonásán Milánóban nyert a Bayern, Gomez 90. percben szerzett találatának köszönhetően. A bajorok önbizalmát növelhette az is, hogy hazájuk bajnokságában a milánóiaknak pénteken a Brescia otthonában csak egy pontot sikerült szerezniük, míg a Bayern hazai pályán 6-0-ra legázolta a Hamburgot.

Az olaszok kezdőjéből betegség miatt kimaradt Javier Zanetti, a címvédő csapatkapitánya, játszhatott viszont Lúcio, aki kisebb sérüléssel bajlódott. Louis van Gaal számolhatott Robbennel és Riberyvel is, valamint Gomez és Müller is az első perctől pályán volt.

A 4. percben ledolgozta hátrányát az Inter: Pandev indította a védők mögé bemozgó Eto’o-t, a kameruni lesgyanús helyzetben kapta a labdát, de ez nem akadályozta meg abban, hogy Kraft kapus lába között a hálóba lőjön.

Igyekezett válaszolni a Bayern, a 10. percben Gomez kapott jó labdát a büntetőterületen belül, lövését azonban blokkolta a becsúszó Ranocchia. A 21. percben Robben szánta el magát lövésre nagyjából 20 méterről, a félmagas löket kipattant Julio Cesarról, a nagy kapushibát Gomez köszönte szépen, és szép mozdulattal emelt a kapuba a brazil hálóőr fölött.

Lendületben maradtak a bajorok, 10 perccel később Robben passzába olyan szerencsétlenül ért bele Thiago Motta, hogy ezzel Müllert indította, aki könnyedén emelte át Cesar fölött a labdát, megszerezve a vezetést csapatának. Louis van Gaal együttese nem lassított, Ribery lőhetett volna újabb gólt, Cesar nagy bravúrral védett.

Nem mindennapi jelenet következett: egy indítás után Gomez pöckölt el a kapus mellett, a gólvonalon keresztbe csorgó játékszerre ketten érkeztek, a becsúszó Ranocchia Müller lábára lőtte a labdát, amely aztán a kapufáról pattant kifelé. Sokkal veszélyesebb volt a Bayern.

A második félidőt már kevésbé kezdte aktívan a Bundesliga negyedik helyezettje, de úgy tűnt, az Inter nem veszélyes a kapujukra. Váratlanul mégis érkezett az egyenlítés, a 63. percben Eto’o készített le egy labdát Sneijdernek, a holland játékmester 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Éledezett az Inter, ráadásul Robbent le kellett cserélnie van Gaalnak, Altintop érkezett a helyére.

A Bayern hiába dolgozta ki – leginkább az első félidőben – gólhelyzeték tömkelegét, Leonardo csapata a 88. percben újabb gólt szerzett, Eto’o volt agilis, az érkező Pandev elé tálalt, aki kilőtte a jobb felső sarkot. Több gól már nem esett, a BL címvédője a tavalyi döntő után ismét felülkerekedett a bajorokon, ezzel egyedüli olasz csapatként jutott a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester United gól nélküli első összecsapás után fogadta a Marseille csapatát, és már az 5. percben továbbjutásra állt, amikor Rooney kapu elé lőtt labdájából Hernández talált a franciák kapujába

A 75. percben ismét a mexikói csatár volt eredményes, Giggs centerezését értékesítette, ezzel úgy tűnt, bebiztosította Sir Alex Ferguson csapatának továbbjutását a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Marseille hét perccel később visszahozta reményeit, Wes Brown a saját kapujába fejelt, öngólja után ismét csak egy gólt kellett volna szereznie Didier Deschamps együttesének a továbbjutáshoz. Ez azonban már nem jött össze, az angol listavezető jutott tovább.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmények, Bajnokok Ligája nyolcaddöntők:

Bayern München – Internazionale 2-3 (2-1)
gólszerzők: Gomez (21.), Müller (31.) illetve Eto’o (4.), Sneijder (63.), Pandev (88.)

Továbbjutott az Internazionale 3-3-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Manchester United – Marseille 2-1 (1-0)
gólszerzők: Hernández (5., 75.) illetve Brown (öngól, 82.)

Továbbjutott a Manchester United, 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik