Foci

Kiesett a Milan és a Valencia

Az olasz listavezető képtelen volt ledolgozni hátrányát a Tottenham otthonában. A Schalke hazai pályán nyert.

A londoni csapat előnyből várhatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját, miután Milánóban is győzni tudott Crouch góljának köszönhetően. Harry Redknapp menedzser dolgát nehezítette, hogy Gareth Bale csak a kispadon kaphatott helyet, miután nemrégiben gyógyult fel sérüléséből.

A Milan csapatában Gennaro Gattuso pótlását kellett megoldani, a középpályás az első mérkőzésen botrányosan viselkedett, eltiltása miatt nem léphetett pályára Londonban. Az olaszoknál Seedorf is bekerült a kezdőcsapatba.

Az első félidőben gól nem született, de inkább a Milan kontrollálta a játékot. A Spurs nem tudott magasabb sebességbe kapcsolni, így talán a legerősebb fegyverüket kapcsolták ki az olaszok.

A londoniak a második félidőben már többször is veszélyeztettek, legfőképpen Crouch fejét keresték a felívelésekkel. A 66. percben pályára lépett Bale, Van der Vaartot váltotta. A Milan hiába táborozott le többször a házigazda térfelén, nem tudott gólt szerezni, próbálkozásaik közül a legtöbbször a kaput sem találták el. A gólnélküli döntetlen azt jelentette, hogy a Tottenham idegenbeli sikerének köszönhetően továbblépett a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés összefoglalója:

A másik mai mérkőzésen a német Schalke hazai pályán fogadta a Valenciát, miután az első mérkőzésen egy értékesnek mondható 1-1-es döntetlennel távozott a spanyolok otthonából. A németek hazájuk bajnokságában csak a 10. helyen állnak, míg a Valencia harmadik a spanyol pontvadászatban.

Nem csoda, hogy előzetesen a spanyolokat tartották esélyesebbnek a továbbjutásra, és erre eleinte a mérkőzés sem cáfolt rá: a 17. percben Mehmet Topal cselezgetett, beadásával pedig szinte “fejbelőtte” a középen üresen várakozó Ricardo Costát, akiről a kapuba vágódott a labda, így vezetett a Valencia.

A 40. percig kellett várni a németek egyenlítő góljára, Farfán egy szabadrúgást tekert a sorfal fölött a kapuba, így döntetlennel fordultak a második félidőre.

Az 52. percben furcsa góllal szerzett vezetést a hazai csapat: egy beadás után Farfán elé keveredett a labda, akinek a lövését ugyan még védte Guaita, de az ismétlést Gavranovic már gólra váltotta. Lövése a bal kapufáról pattant a jobb kapufára, onnan pedig a hálóba csorgott.

Vezetett a Schalke, de egy spanyol gól már a Valencia továbbjutást jelentette volna, ez azonban nem akart összejönni. Sőt, a 94. percben Farfán újabb góljával bebiztosította csapata továbbjutását, miután a kitámadó spanyolok már nem figyeltek rá, így a félpályától egészen a kapuig gyalogolhatott.

Az összefoglaló:

Eredmények, Bajnokok Ligája nyolcaddöntő:

Tottenham-Milan 0-0
Továbbjutott a Tottenham, 1-0-ás összesítéssel.

Schalke 04-Valencia 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Farfán (40., 94.) Gavranovic (52.) ill. Ricardo Costa (17.)
Továbbjutott a Schalke, 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik