Sport

Magyar gólzápor az európai kézilabda bajnokságokban

INA FASSBENDER / AFP
Hanusz Egon (fehérben) a Benfica mellet a magyar válogatottban is húzóember
INA FASSBENDER / AFP
Hanusz Egon (fehérben) a Benfica mellet a magyar válogatottban is húzóember
Külhonban pallérozódó férfi kézilabdázóink 17 góllal és 8 védéssel, míg a nők 25 találattal és 12 hárítással járultak hozzá csapataik hétvégi bajnoki eredményeihez. Európai kézilabdakörkép magyar szemüvegen keresztül.

Férfiak:

Jánosi Tamás remekelt, hét gólt lőtt, ennek ellenére a szép nevű csapata, az Ángel Ximénez Puente Genil szombaton, házigazdaként 31-29-re kikapott az Abanca Ademar Leóntól a spanyol férfi kézilabda-bajnokságban. A liga honlapja szerint a magyar balátlövő 12 lövésből szerezte hét találatát, amellyel csapata legeredményesebb játékosa volt.

Bartók Donát háromszor volt eredményes a címvédő Kadetten Schaffhausenben, amely odahaza 34-26-ra verte a TSV St. Otmar St. Gallent a svájci bajnokságban.

A portugál első osztályban az olimpikon Hanusz Egon három gólt lőtt a Benficában, amely 41-27-re nyert a Vitória SC otthonában.

Bognár Alex egyszer talált be az RK Celje PL színeiben a házigazda RD Riko Ribnica hálójába a szlovén bajnokságban, meccsük 33-33-as döntetlenre végződött.

A Riihimäen Cocks a pénteki vereséget követően szombaton is kikapott a címvédő BK-46 otthonában a finn bajnokságban. A vesztes csapatban ezúttal Fekete Dániel három gólt lőtt, Miklós Gergő pedig nyolc védéssel zárt.

A Fazekas Gergőt és Szita Zoltánt foglalkoztató, a lengyel bajnokságban és kupában is címvédő Orlen Wisla Plock hiába utazott el az MMTS Kwidzyn otthonába, a sportcsarnok a heves esőzések miatt beázott, így a meccset nem tudták lejátszani.

Nők:

Kajdon Blanka öt, Szabó Laura két, Lakatos Rita egy gólt szerzett, Győri Barbarának 12 védése volt a BSV Sachsen Zwickauban, amely mindezek ellenére 26-22-re kikapott az újonc Göppingen otthonában a német női élvonalban.

Debre Viktor vezetőedző együttese, a Dunaszerdahely 35-17-re nyert a DHC Plzen otthonában a szlovák-cseh közös női bajnokságban, a MOL Extraligában. Pénzes Mónika hat, Sári Barbara négy, Kovács Noémi három találattal vette ki részét a sikerből.

Ogonovszky Eszter háromszor talált be a spanyol bajnoki címvédő Super Amara Bera Berában, amely hazai pályán 34-21-re verte a Caja Rural Aula Valladolidot.

Planéta Szimonetta egy góllal járult hozzá az MKS Lublin 34-17-es sikeréhez a Szczypiorno Kalisz otthonában a lengyel női bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik