„Anyám sírt az örömtől” – a stadionban kérte meg barátnője kezét az olasz paralimpikon

Miután előfutamában az utolsó helyet szerezte meg, és nem jutott tovább a 100 méteres síkfutás T63 osztályában, az olasz sprinter, Alessandro Ossola egy pillanatig sem szomorkodott. A 36 éves sportember egyből a lelátóhoz futott, letérdelt és megkérte párja, Arianna Mandaradoni kezét.

„Megőrültél!” – idézte az Olympics.com portál a meglepett barátnőt, aki határozott igennel felelt a lánykérésre.

Alessandro Ossola hihetetlen mélységből tért vissza az életbe, átvészelte a legszörnyűbb veszteséget és szívfájdalmat, miután 2015-ben egy motorbalesetben elveszítette feleségét, valamint bal lábának nagy részét. Négy évvel később ismerkedett meg jelenlegi menyasszonyával.

Elismerte, hogy komor időszakon esett át, de elhatározta, hogy újjáépíti az életét és ebben a sportnak fontos szerepet kell betöltenie.

„A sport kiutat mutatott egy nagyon sötét időszakból. A balesetem után a mosolyomon kívül mindent elvesztettem. De a sport egyre több boldogságot adott. Lehet, hogy sportszempontból nem volt sikeres napom, de én azt mondom, az volt. 36 évesen a világ legjobbjaival versenyeztem, és erre nagyon büszke vagyok” – mesélte.

Azt mondta, a párizsi paralimpiával egy korszakot lezárt, és készen áll arra, hogy új úton induljon el, mert az életének még nincs vége.

„Sok dolgom van még” – jegyezte meg.

Ami a menyasszonyát illeti, az Ariannával való kapcsolatát forgatagként jellemezte.

„Minden sportolónak szüksége van olyan emberekre, akik nyomást gyakorolnak rá. Néha jobban hitt bennem, mint én magamban, és ez valami igazán csodálatos. »Meg tudod csinálni, sikerülhet, meg tudod csinálni« – hangoztatta.

Erre mindenkinek szüksége van, és remélem, hogy mindenki talál valakit, aki hozzá hasonló. Ő az én párom… egy életre .

Állítja, hogy mostantól számára Párizs, illetve a Stade de France a legjobb hely a világon.

„Arianna egy nagyon különleges ember, boldog voltam, hogy itt kérhettem meg a kezét. A családom is a stadionban volt, láttam, hogy anyám sír az örömtől, és édesapám sugárzik a büszkeségtől.”

Kapcsolódó
Szimbiózisban él a medencével a kar nélkül úszó brazil rakétaember
Gabrielzinho már három aranyat nyert Párizsban, és egyik fő száma már vár rá.