Sport

Megtisztelték és kiütötték a Győri ETO kézisei a Mosonmagyaróvárt

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 32-21-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt a női kézilabda NB I új idényének első, keddi mérkőzésén.

Egy évvel ezelőtt az óváriak otthon 33-30-ra legyőzték az ETO-t, ezúttal viszont egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. A győriek 29 perc után már tíz góllal vezettek, a legnagyobb különbség 13 találat volt, de a második félidő döntetlenre végződött.

Először is elismerésem a Mosonmagyaróvárnak az előző évadban bemutatott teljesítményéért. Nyomon követtem a játékukat már azelőtt, hogy aláírtam volna Győrbe; legyőzték az ETO-t és láttam, hogy a felkészülési mérkőzéseiken is nagyszerűen teljesítettek.

Ezek mind értékesebbé teszik ezt a győzelmet, és azt az erődemonstrációt, amit védekezésben bemutattunk, ez volt a kulcs” – idézte Per Johansson edzőt a Győri Audi ETO KC hivatalos honlapja.

„Köszönjük az ellenfélnek, hogy tisztelt minket, és végig koncentráltan játszott. Ez nekünk is fontos, mert az edzéseken nem tudunk sem támadásban, sem védekezésben ilyen hőfokon gyakorolni. Technikailag, fizikailag, taktikailag is fölénk nőttek, ennyit az ellenfélről. Büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen második félidőt produkáltunk, az elsőben azonban látszott, hogy nem találtuk magunkat a pályán. Az első mérkőzések erről kell, hogy szóljanak, meg kell találjuk a helyünket” – mondta Gyurka János.

A mosonmagyaróvári szakember szerint nagyon fiatal a csapata, ezért fordulhatott elő olyan, hogy hétméteresnél fejen lőtték a kapust – miatt külön elnézést kért.

A hazaiaknál Kari Brattset Dale és Dione Housheer öt-öt alkalommal talált be, Sandra Toft 12, Hatadou Sako kilenc védéssel zárt. A vendégek legeredményesebb játékosa Udvardi Laura volt négy találattal, Nogueira Martinsnak hat, Mélanie Halternek öt védése volt.

Kézilabda, női NB I

Győri Audi ETO KC – Motherson Mosonmagyaróvári KC 32-21 (19-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik