Előléptették a rendőrségnél Gulyás Michelle-t

Olimpiai bajnok öttusázónk mostantól főhadnagy.

Hadnagyból főhadnaggyá léptették elő Gulyás Michelle-t, a párizsi olimpián aranyérmes öttusázót, aki a sport mellett hivatásos rendőr.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban rendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése 🥇 elismeréséül soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá Gulyás Michelle r. hadnagyot

– olvasható a rendőrség hivatalos Instagram-oldalán.

A 23 éves sportoló a napokban állami kitüntetést is kapott, miután Pintér Sándor a párizsi játékokon nyújtott kimagasló sportolói tevékenysége elismeréséül a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta neki.

Gulyás Michelle a párizsi olimpia zárónapján, a döntős napot a második helyről indítva nyerte meg az öttusázók versenyét, ráadásul világrekordot jelentő 1461 pontot gyűjtve. Pedig a játékokon való indulása csak az utolsó pillanatban dőlt el, miután a szövetség a hosszas olimpiai kvalifikációs versenysorozat végén neki és Guzi Blankának szavazott bizalmat. A MÖSZ elnöksége annak ellenére döntött így, hogy a 2023 októberében elfogadott olimpiai válogatási elvek betartása esetén nem Gulyásnak, hanem a tavaly junior Európa-bajnokságot nyerő, júniusban felnőtt világbajnoki bronzérmet szerző Erdős Ritának kellett volna utaznia, és Martinek János őt is javasolta indulónak, az elnökség azonban felülbírálta a szakembert.

Kapcsolódó
Gulyás Michelle: A végén úgy feldobódtam, Usain Boltot is lefutottam volna
Bár a szövetségi kapitány a válogatási elvek miatt mást jelölt az olimpiai csapatba, az elnökség döntése értelmében végül Gulyás Michelle vehetett részt a párizsi játékokon, a lehetőséget pedig megragadta és aranyérmet nyert. Világcsúcsot jelentő ponteredménnyel ráadásul.