Egészen lehetetlen helyzetből ejtették ki a német kézisek a címvédő franciákat

Nikola Karabatic utolsó meccse hihetetlen fordulatokat tartogatott.

A házigazda, címvédő és Európa-bajnok francia férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35-34-re kikapott Németországtól a negyeddöntőben, a párizsi olimpia szerdai versenynapján.

A második félidőben már öt góllal, 17-12-re is vezettek a franciák, akik a rendes játékidő vége előtt 14 másodperccel még két góllal álltak jobban. A németek Renars Uscins büntetőjével felzárkóztak 29-28-ra, és már csak hat másodperc volt hátra, amikor a franciák időt kértek.

A folytatásban Uscins megszerezte Dika Mem labdáját, és még a dudaszó előtt a hálóba talált, így hosszabbítás következett.

A győztes gólt szintén Uscins szerezte négy másodperccel a hosszabbítás vége előtt, és ezzel 21 lövésből 14 találattal zárt. David Späth 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Dika Mem tíz góllal, Vincent Gérard 24 védéssel zárt.

A franciák legutóbb húsz évvel ezelőtt, Athénban nem jutottak a legjobb négy közé az olimpián, sőt, azóta minden alkalommal döntőt játszottak.

Pályafutása utolsó mérkőzését játszotta Nikola Karabatic, a franciák 40 éves irányítója, aki az elmúlt húsz évben 17 érmet nyert a válogatottal világversenyen.

A németek hatodszor kerültek a négy közé az olimpia férfi kézilabdatornáján. Elődöntős ellenfelük a spanyol csapat lesz.

eredmények, férfi kézilabda, negyeddöntő:

Németország – Franciaország 35-34 (14-17, 29-29, 32-32) – hosszabbítás után
Spanyolország – Egyiptom 29-28 (8-12, 25-25, 27-26) – hosszabbítás után