Sport

Vatikán: elszomorítóak voltak a megnyitó egyes jelenetei

Fotó: Luis ROBAYO / POOL / AFP)
Olimpiai megnyitó Fotó: Luis ROBAYO / POOL / AFP)
Fotó: Luis ROBAYO / POOL / AFP)
Olimpiai megnyitó Fotó: Luis ROBAYO / POOL / AFP)

Múlt pénteken az egész világon közvetített párizsi olimpiai megnyitó tartalmazott egy jelenetet, amelyről bírálói úgy vélték, hogy Az utolsó vacsorát parodizálja transzvesztita szereplőkkel. Az olimpia szervezői ezzel szemben később azt közölték, hogy a jelenetet egy Dionüszosz görög isten lakomáját felidéző festmény ihlette, amelyet a dijoni múzeumban őriznek, de ez nem vetett véget a kritikáknak.

A Vatikán, az Apostoli Szentszék szombaton, azaz a megnyitóhoz képest nyolc nappal később érezte úgy, hogy eljött a reagálás ideje, ezért francia nyelven közleményt adtak ki.

A Vatikánt „elszomorították” a párizsi olimpia megnyitójának egyes jelenetei. A Szentszék csak csatlakozni tud azokhoz a véleményekhez, amelyek az elmúlt napokban elhangzottak, hogy sajnálkozásukat fejezzék ki a számos keresztény és más vallás híveit ért sértés kapcsán. Egy olyan nagyszerű rendezvényen, ahol az egész világ összegyűlik a közös értékek körül, nem lenne szabad lenniük számos ember vallási meggyőződését nevetségessé tévő utalásoknak. A szólásszabadságnak, amelyet magától értetődően nem kérdőjelezünk meg, megvan a maga határa a mások tiszteletében

– idézett az Apostoli Szentszék közleményéből az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik