Élő Sport

Egy hullámvölgyből még visszajött a kéziválogatott az olimpián, a másodikból már nem sikerült

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A férfi kézilabda-válogatott pénteken 28-25-re kikapott Dániától a párizsi olimpia csoportkörének negyedik fordulójában.

Az első percek taktikus játéka után váratlanul szétesett minden. Chema Rodríguez szövetségi kapitány ordított, a bírók sorra osztották a kétperces kiállításokat, a támadóink pedig folyamatosan bakiztak. A sok eladott labda és elszúrt lövés azt eredményezte, hogy 6-2-re ellépett Dánia, így aztán nagy üldözésbe kezdtünk, de a félidő derekán a helyére került minden. Bánhidi Bence, Fazekas Gergő és Bodó Richárd is remekül állt be, amiből egy 5-1-es szériának köszönhetően fordítani is tudtunk. Nikolaj Jacobsen tajtékzott dühében, úgy kért időt, hogy a gomb megnyomását követően azonnal ordítani kezdett a játékosaival. Sajnos fel is jött Dánia az időkérés után és 14-14 után kihasználta a magyar kézisek hibáit. Külön dühítő volt, hogy az utolsó támadásunk végén Ligetvári Patrik túl hamar lőtt kapura, Rasmus Lauge pedig az utolsó másodpercben betalált a pálya túloldaláról, mert üres kapuval támadtunk.

Illyés Tibor / MTI Mathias Gidsel tarthatatlan volt, nyolc gólt dobott.

Térfélcsere után mindkét csapat sok hibával játszott, kevés gól is esett, de sajnos a skandinávok jobban jöttek ki belőle. Miután nem jött össze az egyenlítés 18-17-nél, három gólt is dobtak, a magyar csapat újra hullámvölgybe került, nem jöttek a jó lövések. Ötgólos hátrányban, 24-19-nél már kifejezetten egyértelművé vált, teljesen elúszott a meccs. A hajrában még azért megpróbált zárkózni a magyar válogatott, végül háromgólos vereséget szenvedett. Mindezt úgy, hogy Mikler Roland 14 lövést védett.

A magyar csapat sorsa az utolsó fordulóban dől el az olimpián, ha megveri a házigazda francia együttest, akkor továbbjut a csoportból.

A mérkőzés statisztikája.

Három csere is a válogatottban!

Szita Zoltán, Imre Bence és Palasics került ki, a helyükre pedig Hanusz Egon, Rosta Miklós és Mikler Roland került be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik